Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Najlepší výsledok v kariére pre Paddona, vydarený debut pre Abbringa

Wednesday, 18. 02. 2015 - 11:01, Katarína Ďurecová   

Najlepší výsledok v kariére pre Paddona, vydarený debut pre Abbringa

Pred začiatkom Rally Sweden prišla do tímu Hyundai Motorsport zlá správa v podobe zranenia Daniho Sorda, ktorého v hlavnom tíme nakoniec zaskakoval Hayden Paddon; do druhého tímu sa následne posunul testovací jazdec tímu Kevin Abbring, ktorý si tak neplánovane odbil premiéru v najvyššej kategórii.

Hyundai Motorsport nakoniec na tejto rally dopadol zrejme lepšie, ako v najoptimistickejších prognózach - Thierry Neuville, ktorý siahal po víťazstve do posledných metrov, nakoniec končí druhý, Hayden Paddon pri svojej premiére na snehovej súťaži berie výborné piate miesto a Kevin Abbring po pomerne vydarenom debute končí tesne za bodovanými priečkami na 11-tom mieste.

Hyundai Motorsport;132799-paddon02swe15cc640.jpg

Hayden Paddon si na svoje konto pri svojom debute na snehu a tým pádom i Rally Sweden pripisuje piate miesto, ktoré je zároveň i jeho doteraz najlepším umiestnením vo WRC: „Bola to pre nás dobrá rally a veľmi dôležité je, že sme získali veľa skúseností v náročných snehových podmienkach. Po tom, ako sme po piatku boli na šiestom mieste, sme sa sústredili na to, aby sme túto pozíciu udržali. Museli sme na seba veľa pracovať, prispôsobiť náš jazdecký štýl nastaveniu auta a podmienkam rýchlostných skúšok. Som veľmi spokojný s našim výkonom a i s tým, ako sme sa zlepšovali. Mali sme viacero dobrých momentov a taktiež i niekoľko zlých, ale skončiť v top 5 je veľmi dobrý výsledok. Taktiež sme získali dôležité body pre šampionát konštruktérov. Myslím, že sme dopadli najlepšie, ako sme len mohli a máme dobrý základ, na ktorý chceme nadviazať v Mexiku," komentuje tento novozélandský jazdec.

Súťažný debut za volantom Hyundaiu má za sebou Kevin Abbring, ktorý ho hodnotí nasledovne: „Toto je podujatie na ktoré len tak nezabudnem a som veľmi rád, že som svoju prvú rally za volantom i20 WRC dokončil. Štart na švédskych rýchlostných skúškach bol pre mňa neuveriteľnou skúsenosťou a privilégiom. Počas víkendu išla moja sebadôvera smerom hore a jazdu som si užíval. Mali sme zopár krízových situácií, čo sa dalo čakať, keďže sa jednalo o náš prvý štart a v týchto podmienkach, taktiež sme mali problém s rytmom rozpisu. Je tu však i veľa pozitív. Celý tím bol výborný a mne a Sebovi (Marshallovi) veľmi pomohol. Nemôžem sa dočkať môjho ďalšieho štartu za volantom WRC špeciálu."

Hyundai Motorsport;132612-abbring02swe15sv122.jpg

Šéf tímu Hyundai Motorport Michel Nandan výkony Paddona a Abbringa komentoval nasledovne: „Hayden (Paddon) zaznamenal svoje prvé umiestnenie v top 5 a to v jeho prvom podujatí tejto sezóny, čo je výsledok hodný veľkej pochvaly. Kevin (Abbring) taktiež prekonal naše očakávania a celú rally zvládol veľmi profesionálne. Počúval, čo má robiť, tvrdo pracoval a nakoniec dokončil a bol klasifikovaný tesne za bodovanými umiestneniami. Rád by som poďakoval celému tímu - vo Švédsku i v Alzenau. Nebola to jednoduchá rally a všetci počas nej preukázali veľkú profesionalitu a môžu byť na seba pyšní."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri