Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier po dramatickom finiši víťazne

Tuesday, 17. 02. 2015 - 19:07, Katarína Ďurecová   

Ogier po dramatickom finiši víťazne

Z tria jazdcov usilujúcich o prvé miesto na Rally Sweden nakoniec vzišiel víťazne Sébastien Ogier, ktorý si najrýchlejším časom na záverečnej Power Stage zaistil i víťazstvo v celej súťaži, čo znamená, že Andreas Mikkelsen si na svoju prvú výhru ešte bude musieť počkať. Ogier si na svoje konto pripísal druhé víťazstvo v sezóne a zvýšil tak svoj náskok na čele hodnotenia jazdcov.

„Neuveriteľný záver. Na toto víťazstvo som neuveriteľne hrdý. Rozhodne sa jedná o jedno z mojich najlepších. Moje prvé víťazstvo vo Švédsku pred dvoma rokmi, keď som zdolal Sébastiena Loeba bolo úžasné, ale o toto som musel bojovať ešte tvrdšie. Išli sme totálne naplno a nakoniec sa nám to vyplatilo. Rozhodne sa jednalo o jeden najdramatickejších a najvzrušujúcejších záverov rally - nielen pre fanúšikov, ale aj v mojej kariére. Je mi samozrejme ľúto Andreasa (Mikkelsena), ktorý bol veľmi blízko svojmu prvému víťazstvu a bojoval s nami vo veľmi tesnom súboji. Na druhej strane si som istý, že to nebol posledný krát, kedy sme proti sebe bojovali o víťazstvo. On i Thierry (Neuville) predviedli úžasný výkon," zhodnotil Sébastien Ogier.

Volkswagen Motorsportr;vw-20150215-4472.jpg

Jednalo sa o 26-te víťazstvo tohto Francúza, ktorým sa v historických tabuľkách dotiahol na Carlosa Sainza, s ktorým zdieľa tretie miesto. Pred nimi sú ešte Marcus Gronholm s 30-timi víťazstvami a Sébastien Loeb, ktorý ma na svojom konte 78 víťazných podujatí vo WRC.

A ako Ogierovo víťazstvo komentoval šéf Volkswagenu Motorsport Jost Capito? „Sébastien Ogier predviedol neuveriteľne pôsobivé predstavenie, najmä po mentálnej stránke a svoje víťazstvo si plne zaslúžil. Klobúk dole ale pred všetkými jazdcami a spolujazdcami."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri