Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Tänak i Evans spokojní s výsledkami i výkonom

Wednesday, 18. 02. 2015 - 20:06, Katarína Ďurecová   

Tänak i Evans spokojní s výsledkami i výkonom

Veľká spokojnosť zavládla po Rally Sweden i tíme M-Sport. Ott Tänak dokázal získať výborné štvrté miesto a napravil si tak chuť po nevydarenej Rallye Monte Carlo. Elfyn Evans sa zase dokázal na svojej iba druhej snehovej umiestniť na cennom šiestom mieste.

„So štvrtým miestom som veľmi spokojný. Na začiatku nám to moc nešlo - naša štartovacia pozícia nebola práve najlepšia a hneď na začiatku som chyboval. Potom sme vlastne vôbec neboli v nijakom súboji, proste použiť inteligentný prístup a zbytočne nehavarovať. A nakoniec sa pozrite na to ako to dopadlo - získali sme veľmi dobrý výsledok. Celá rally nám pomohla znovuzískať sebadôveru, takže teraz môžeme krok za krokom pracovať na našej rýchlosti, ktorú chceme pomaly zvyšovať vtedy, keď sa na to budeme cítiť. Ešte zopár podobných rally a určite budeme oveľa rýchlejší, čo je pre budúcnosť veľmi dobré. Som si istý, že ako bude pokračovať sezóna, tak budeme čoraz silnejší," rozhovoril sa o svojom výkone a najmä plánov do ďalších rally Ott Tänak.

M-Sport;132782-evans02swe15sv150.jpg

Elfyn Evans po nenápadnom výkone opäť raz dokázal doviezť auto do cieľa na bodoch a získať veľmi cenné skúsenosti: „Bolo to podujatie s dvoma rozdielnymi polovicami. V piatok sme spravili chybu, ktorá nás stála veľa času a následne sme mali problém so sebadôverou. Obecne si ale myslím, že sme sa toho na snehu veľa naučili a ku koncu sme zajazdili i zopár fakt dobrých časov. V kalendári je len jedna snehová rally a toto je druhýkrát, čo som ju absolvoval, takže pre budúcnosť to pre mňa na tomto povrchu vypadá dobre. Som veľmi spokojný s tým, ako sme sa zlepšovali a myslím si, že sme ukázali, že na tomto povrchu máme ešte veľký potenciál. Celkovo sme odviedli dobrú prácu. Celú rally som si užil oveľa viac, ako som čakal a v nedeľu som bol i v skvelom súboji s Krisom Meekom. Od sobotného poobedia som si jazdu skutočne užíval. Naše pocity z jazdy boli veľmi dobré a všetko išlo tak, ako malo."

Veľmi pozitívne celú rally a i výkon svojich jazdcov hodnotí šéf tímu M-Sport Malcolm Wilson: „Bolo fantastické sledovať Otta (Tänaka) a Elfyna (Evansa) bojovať na rýchlostných skúškach a získať nakoniec pre tím tak skvelé výsledky. Taktiež musím poznamenať, že ani jeden z nich sa na začiatku rally necítil moc dobre, ale nevzdali sa. Obaja sú vždy veľmi odhodlaní a rovnako tomu bolo i na tomto podujatí. Obaja sú taktiež i veľmi inteligentní jazdci. Poznajú svoje hranice a dokázali sa ich počas celého podujatia držať. Obaja sa toho veľa naučili a bol som ohromený najmä progresom Elfyna Evansa, pre ktorého to bola iba jeho druhá snehová rally. Toto všetko nám nahráva do budúcnosti a som si istý, že po týchto výsledkoch pôjdu obaja jazdci do Mexika s trochu vyššou sebadôverou."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri