Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Nad štartovou listinou Dakaru 2012: Quady

Sunday, 04. 12. 2011 - 16:31, Michal Kostka   

Nad štartovou listinou Dakaru 2012: Quady

Aj v budúcom roku sa na horúcej juhoamerickej pôde domáci miláčikovia postavia proti dakarskej legende. O šancu vystúpiť z tieňa doterajších víťazov zabojujú skúsení mazáci aj ambiciózni mladíci.

Obhajca tohtoročného prvenstva Alejandro Patronelli celkom podľa očakávaní opäť vytvorí tím so svojím bratom Marcosom, víťazom z roku 2010. Argentínska súrodenecká dvojica si svoj hviezdny status nezaslúžila (len) vďaka atraktívnemu výzoru, ide najmä o výkony podávané na trati. Kým pri prvom americkom Dakare skončil Marcos so stratou dve a pol hodiny druhý, o rok neskôr s rovnakým rozdielom zvíťazil pred bratom Alejandrom. O dva roky starší Alejandro sa dočkal tento rok, po odstúpení najväčších súperov mal cestu k prvenstvu jednoduchšiu.

DPPI / ASO;

Rekordér v počte dakarských prvenstiev v kategórii quadov, legenda, muž ktorý sa už desať rokov chystá zavesiť kariéru v sedle quadu na klinec a napriek tomu sa do neho znovu posadí aj v roku 2012. Nie je to nik iný ako päťnásobný víťaz dakarského maratónu Josef Macháček. Plány štartovať s malou buggy vzdal kvôli neuspokojivému technickému stavu vozidla, preto sa vrátil k štvorkolke. Ani pri jej príprave sa však nevyhol starostiam keď prišlo nové nariadenie o znížení objemu motora z 800 na 750 cm3. Ak sa Machus do cieľovej Limy dostane ako prvý, šiestimi víťazstvami sa vyrovná svojmu krajanovi Karlovi Lopraisovi.

DPPI / ASO;

Mladý Poliak Lukasz Laskawiec skončil na svojom prvom Dakare tretí. Teraz, keď je o rok skúsenejší a o ďalší titul majstra Európy bohatší a stále má k dispozícii stroj „mady by Machus", jeho šance na lepší výsledok stúpajú. Dokonca má šancu byť prvým poľským dakarským šampiónom. O túto poctu však bude musieť tvrdo bojovať nielen z priamym konkurentom Rafalom Sonikom, ale naprieč kategóriami aj so slávnym Krzysztofom Holowczycom.

DPPI / ASO;

Viac ako polovica jazdcov sa na štarte objaví so strojom značky Yamaha. Jedným z menej početnej skupiny zástupcov iných značiek je dvakrát štvrtý Christophe Declerck. Francúz zostáva naďalej verný značke Polaris, má to však jeden háčik. V útrobách jeho quadu pre rok 2012 bije srdce  značky KTM s objemom 690 cm3.

DPPI / ASO;

Drvivá väčšina z tridsať jeden prihlásených jazdcov nemá na celkové víťazstvo veľkú šancu, ide im o naplnenie osobných cieľov. Po štvrtý raz bude v mužskej väčšine o svoj diel slávy bojovať Camélia Liparoti. Drobnučká Talianka váži sotva štvrtinu z toho čo jej Yamaha 700 Raptor, to jej však nebráni porážať súperov tzv. silnejšieho pohlavia. V troch tohtoročných podujatiach Majstrovstiev sveta získala jedno druhé, jedno tretie a jedno štvrté miesto, v celkovom hodnotení skončila druhá a po tretí raz v rade zvíťazila v hodnotení MS žien.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri