Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Na Rally Sweden sa v kategórii WRC rozdávali pokuty a podmienečné tresty

Tuesday, 17. 02. 2015 - 10:01, Katarína Ďurecová   

Na Rally Sweden sa v kategórii WRC rozdávali pokuty a podmienečné tresty

Prekvapivo veľa pokút a rôznych iných trestov sa rozdalo počas Rally Sweden v kategórii WRC. Najviac z nich obdržali jazdci, ktorí neustrážili svoju rýchlosť na zoznamovacích jazdách a prekročili stanovených 70 kilometrov za hodinu.

Konkrétne sa jednalo o Sébastiena Ogiera, Jurija Protasova, Lorenza Bertelliho a Michaela Solowowa. Úradujúci šampión Ogier uvedenú rýchlosť prekročil sedemkrát a pri pokute 26 € za každý prekročený kilometer za hodinu nakoniec zaplatil Ogier 1232,50 €. Francúzsky jazdec dostal taktiež okrem pokuty i podmienku, ktorá hovorí o tom, že pokiaľ po dobu jedného roka rýchlosť prekročí ešte raz, tak obdrží časovú penalizáciu vo výške dvoch minút.

M-Sport;132006-protasov02swe15sv023-ret-1.jpg

Jurij Protasov prekročil rýchlosť na zoznamovacích jazdách dokonca 16-krát, čo ho vyšlo na 3810 €, Bertelli prekročil rýchlosť zaplatí za päť prekročení pokutu 1302,50 €. Michael Solowow zaplatí 470 € za dvojnásobné prekročenie rýchlosti.

Penalizáciu päť minút na Rally Sweden dostal Robert Kubica a to za porušenie technických pravidiel FIA; konkrétne jeho turbo bolo až príliš turbo (anglicky overboosted).



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri