Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Na Pikes Peak prihlásených 71 jazdcov na autách a 92 na motocykloch

Monday, 29. 04. 2013 - 09:52, Zdenka Frývaldská   

Na Pikes Peak prihlásených 71 jazdcov na autách a 92 na motocykloch

Náročné preteky automobilov do vrchu s názvom Pikes Peak zažijú tento rok svoj 91. ročník. Uskutočnia sa v posledný júnový deň a chýbať nebude ani držiteľ posledného rekordu.

 

teamapev-tajima-pikespeak2012-10.jpg

Svetovo obľúbené preteky do vrchu Pikes Peak, na takmer 20 kilometrov dlhej trati sa nezadržateľne blížia. Organizátori počas predošlých dní zverejnili predbežný zoznam prihlásených, ktorý obsahuje 71 jazdcov na autách a 92 na motocykloch. Aj keď sa teraz všetky oči upriamujú na štart Sebastiéna Loeba, netreba zabudnúť na to, že na Pikes Peak sa predstaví niekoľko ďalších veľkých talentov. V kategórii áut nebude chýbať napríklad držiteľ aktuálneho rekordu tejto trate s hodnotou 9:46,164, Rhys Millen, no ani muž, ktorý ako prvý prelomil 10-minútovú hranicu, Nobuhiro Tajima.

1499736-heinik-pikes-peak-enduro.jpg

Zo Slovenska sa nepredstaví nikto, no zastúpenie na tomto podujatí budú mať aspoň naši susedia z Česka, Poľska i Maďarska. Z Českej republiky by sa mal predstaviť Jiří Heiník na motocykli KTM Adventure 1200, z Poľska Tomasz Gombos tiež medzi motocyklistami na Yamahe R1 a z Maďarska Kris Antal, v kategórii áut na jeho Krispeak KA14.

Zoznam prihlásených

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri