Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Csaba Leffler zháňa na sezónu 2013 finančné prostriedky

Tuesday, 30. 04. 2013 - 15:39, Zdenka Frývaldská   

Csaba Leffler zháňa na sezónu 2013 finančné prostriedky

Csaba Leffler je meno, ktoré netreba nijako zvlášť predstavovať. Tento náš maďarský kamarát sa už niekoľko rokov účastní Majstrovstiev Slovenska v Pretekoch automobilov do vrchu a veríme, že inak tomu nebude ani v tejto sezóne.

Tibor Szabosi;67c1040-1.jpg

Csaba, aká bola tvoja sezóna 2012?

V roku 2012 sme sa sústredili na slovenské preteky. Náš plán bol taký, že pri využití našich najlepších možností, by sme mohli dosahovať čo najviac prvých miest so ziskom maximálneho počtu bodov. Technická príprava súťažného vozidla Mégane sa podarila. Pominulé roky už presvedčili, že je to spoľahlivé vozidlo, čo je dobrý základ na dosahovanie úspechov. Keď sa obzriem do minulej sezóny, tak sa vyvíjala rôzne. Bol som druhý, tretí a veľmi sa teším tomu, že na dvoch pretekoch sa mi podarilo byť aj prvý. Najviac ma nahnevalo, že objednané pretekárske pneumatiky nedorazili pred prvými pretekmi a ja som absolvoval celý rok s veľmi starými a opotrebovanými pneumatikami. Nadarmo pripravíme vozidlo, nadarmo sa psychicky pripravím a nadarmo investujem veľa finančných prostriedkov, keď vďaka druhým nedokážem tieto veci „preniesť" na asfalt! Moje auto v predchádzajúcich rokoch nebolo toľkokrát vystavené nebezpečenstvu, ako v minulej sezóne. Odhliadnuc od týchto skutočností som veľmi rád, že v roku 2012 som absolvoval MSR PAV a stretol som sa s mojimi pretekárskymi kolegami a priateľmi! Každopádne sezóna sa mi veľmi podarila...

Tibor Szabosi;67c4218.jpg

Si spokojný v druhým miestom v triede?

Ako plynuli preteky a vyvíjali sa majstrovstvá, bolo pre mňa jasné, že sa môžem tešiť aj tomu, že sa vôbec dostanem na stupne víťazov. Podľa môjho vedomia sa táto myšlienka viaže k Ayrtonovi Sennovi, že „...kto skončil druhý, je prvý medzi porazenými". Teším sa druhému miestu, ale v tej myšlienke je pravda. Zo športovej stránky chcem byť prvý, toto sa ale v roku 2012 nepodarilo. Cítim to tak, že som urobil všetko. Som spokojný, ale moje vedomie ma nenechá byť kľudným, keď si pomyslím na to, že čo by bolo, keď...?

Zdenka Tamášová;img-3796-3.jpg

Kde sa ti najviac páčilo, ktoré preteky si si najviac užil?

Najlepšie preteky? Určite Dobšinský kopec! Veľmi som sa pripravoval na ten víkend. Prvýkrát prišla moja mama na moje slovenské preteky. Mohla si užívať pohostinnosť našich priateľov a mohla povzbudzovať počas obidvoch dní. Podarilo sa pozbierať približne 180-200 divákov, hlavne z Egeru , ktorí prišli tiež na preteky. Mám veľkú radosť, že prišli a videli ma v týchto podmienkach pretekať! Mám radosť, že si zobrali dobré pocity a zážitky, ale hlavne dobré meno z týchto medzinárodných pretekov. Podarilo sa nám zobrať na 3 dni aj pracovníkov Egerskej mestskej televízie VTV, ktorí vyrobili obsiahlý film z pretekov a o pretekároch. Boli to veľmi vydarené preteky a tu som dosiahol spomínané jedno z prvých miest. Zároveň to boli moje najdokonalejšie preteky minulej sezóny!

Tibor Szabosi;co8c5641-10.jpg

Prešlo auto v zime nejakými úpravami?

Už v roku 2011 som považoval za jedno z najdôležitejších vecí kúpiť nové vozidlo. Na toto, bohužiaľ, nebola a vyzerá to tak, že ani nebude príležitosť, lebo sa mi nepodarilo vyriešiť finančné zázemie. Kvôli tomuto sme na našom už existujúcom vozidle nerobili žiadne modifikácie, udržali sme iba požadovaný technický stav vozidla, aby bolo vhodné na preteky. Urobili sme potrebné opravy. Ale vozidlo je dokonalé, nemôžem sa na neho sťažovať.

csaba.jpg

Kde všade ťa uvidíme v sezóne 2013?

V tomto roku sa udiali veľké zmeny v spoločnosti, ktorá ma najviac podporuje. Rokovanie sme už mali, ale bohužiaľ, na tento rok ešte nemám zmluvu. Čím ďalej, tým viac sa nám približujú prvé preteky, ale pokiaľ nepodpíšeme zmluvu na spoluprácu, tak viem povedať len toľko, že budem na pretekoch iba ako divák.

Ďakujem za rozhovor a Marianovi Matúšovi za preklad :-)

Csaba ďakuje veľmi pekne za príležitosť sa vyjadriť a praje úspešnú sezónu pre všetkých!

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri