Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

MKars Racing spokojný s premiérou na Pezinskej Babe

Thursday, 25. 07. 2024 - 18:34, Miroslav Majláth   

MKars Racing spokojný s premiérou na Pezinskej Babe

Oravský kopciari, Michal Krížo a Michal Bomba, doplnení Banskobystričanom Kamilom Surovým sa predstavili na pre nich úplne novej trati pretekov automobilov do vrchu, na Pezinskej Babe.

 

Tibor Szabosi

Prvý z tejto trojice vyrazil na trať Michal Bomba bojujúci o body v rámci Slovenského kopcového poháru. Michal je v tomto roku v úlohe začiatočníka a aj keď je z jeho jazdy cítiť dravosť, predsa len sa snaží nerobiť zbytočné chyby, jazdí síce dostatočne rýchle, ale aj bezpečne. Čo je najpodstatnejšie, neustále sa učí novým veciam a pristupuje ku každým pretekom s pokorou. A inak tomu nebolo ani na Pezinskej Babe 2024, kde dojazdil v triede NP3 v sobotu na treťom a v nedeľu na štvrtom mieste.

Tibor Szabosi

„Je tu pre mňa všetko absolútne nové. Nikdy som po tejto trati nešiel a to ani v civilnej premávke. Preto k tomu pristupujem zodpovedne a snažím sa robiť čo najmenej chýb. Asfalt je pekný nový, ale aj dosť šmykľavý. So svojim umiestnením som spokojný,“ povedal Michal Bomba po pretekoch.

Tibor Szabosi

Hneď po Michalovi vyrazil na trať Kamil Surový, ktorý predstavil na Pezinskej Babe svoju novú zbraň - Seat Ibiza. Kamil sa predstavil taktiež v triede NP3 a napriek faktu, že auto nemal ešte odskúšané, vyhral túto triedu po oba dva dni.

Tibor Szabosi

„Je to úplne nanovo vyskladané auto, ešte v stredu pred pretekmi nemalo ani športový preukaz. Všetko sme ale stihli a tak môžem štartovať. Samozrejme nejaké drobné chyby sa ukazujú a postupne ich odstraňujeme. V nedeľu mi vyhadzovalo hadicu od turba, tak tréning a prvá ostrá boli bez výkonu, ale v poslednej to už išlo super,“ vysvetlil Kamil Surový.

Tibor Szabosi

No a druhý z Michalov, v tomto prípade Krížo začal jazdiť na slovenských kopcoch v minuloročnej sezóne, čiže už čo to z pretekov absolvoval. Pezinskú Babu však nie, keďže v kalendári pretekov nebola. Po minuloročnom pôsobení v Slovenskom kopcovom pohári, v tomto roku si už užíva boje o body vo veľkých slovenských majstrovstvách. Na Pezinskej Babe dojazdil v sobotu na štvrtom mieste v skupine 5 a bral víťazstvo v triede 5b. V nedeľu si vylepšil náladu tretím miestom v skupine 5 medzinárodne, čo je jeho doteraz najlepší výsledok v medzinárodnom meradle a opäť, ako v sobotu mu patrilo aj prvenstvo v triede 5b.

Tibor Szabosi

„Baba je pekný kopec. Som tu úplne prvýkrát a musím povedať, že sa mi to páči. Je to pre mňa trochu náročnejšie, keďže som si ho v sobotu vštepoval do mysle. V nedeľu to už bolo lepšie a ja som si urobil v poslednej jazde dokonca svoj osobný rekord a podarilo sa mi vďaka tomu vybojovať tretie miesto v skupine 5 medzinárodne, čo ma neskutočne potešilo. Je to pre mňa doposiaľ najlepší výsledok. S Bohušom Čambálikom sme sa bili doslova o desatinky a takéto súboje mám veľmi rád. Som spokojný, organizácia bola tiež na vysokej úrovni. Rád by som poďakoval partnerom a rodine za podporu,“ doplnil Michal Krížo.

Tibor Szabosi

Dvojicu Michalov a Kamila teraz čaká voľný víkend a po ňom sa budú opäť sťahovať na preteky, v tomto prípade na Jankov vŕšok.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri