Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal zbieral dôležité body na Pezinskej Babe

Thursday, 25. 07. 2024 - 20:24, Miroslav Majláth   

Miki Čambal zbieral dôležité body na Pezinskej Babe

Mojmír Čambal pozná cestu na Pezinskú Babu ako svoje topánky. Býva a pracuje v Bratislave a do Pezinka to je ozaj iba na skok.

 

T. Szabosi;jm1a1143-3.jpg

Iné je však absolvovať nejaký úsek cesty v civilnom aute a iné v pretekárskom špeciále. Pri normálnej jazde totiž nie je možnosť zistiť všetky kritické miesta na trati, či poriadne si „ošahať“ nový asfaltový koberec. A práve nový asfalt narobil na Pezinskej Babe 2024 jazdcom množstvo problémov.

T. Szabosi;asf70605-3.jpg

„Veľmi to šmýka, ale nie len mňa, ale všetkých. Prvý krát som tu jazdil v roku 2006 a odvtedy ešte mnoho krát. Babu poznám dokonale ale s novým asfaltom sa z nej stal nový kopec, kde nefunguje nič čo sme doteraz poznali. Hľadali sme nejaké správne nastavenie podvozku, kedy by všetko fungovalo ako by som si predstavoval. Náš Hyundai i3O N TCR tiež nie je celkom v poriadku a ja bojujem s chorobou a teplotou“ ohlasoval Miki Čambal po sobotňajších pretekoch.

T. Szabosi;jm1a2208.jpg

V nich dojazdil Miki na piatom mieste absolútneho poradia Slovenských majstrovstiev a druhý v triede 3a.

T. Szabosi;jm1a2635-1.jpg

V nedeľu bolo zase všetko inak. Trať zalialo poriadne silné slnko, ktoré asfalt poriadne rozohrialo a vďaka tomu bola trať ešte šmykľavejšia. Miki si však aj s tým poradil, zrýchlil a v rámci hodnotenia Slovenských majstrovstiev dojazdil na druhom  mieste absolútne. V domácich majstrovstvách mu patrilo víťazstvo v triede 3a. Tento výkon ho potešil, aj keď bez problémov to nebolo.

T. Szabosi;jm1a3394-21.jpg

„Dnes to bolo v podstate všetko dobré, až na pokazený štart do prvej jazdy a pred dojazdom do cieľa druhej súťažnej jazdy sa niečo udialo s autom, nevedel som či to je defekt, alebo sa niečo uvoľnilo, keďže ma poriadne rozhádzalo. Následne sme zistili že praskla poloos a do cieľa som teda došiel už iba samospádom. Som rád, že to bolo až tesne pred cieľom a stratil 2-3sec ale podaril sa mi napriek tomu urobiť dobrý výsledok. Udržali sme vedenie v triede a druhé miesto v absolútnom poradí MSR. Vďaka za to všetko patrí partnerom RS Teamu, ale aj mechanikovi Braňovi a mojej rodine,“ doplnil Miki Čambal v nedeľu po pretekoch.

T. Szabosi;jm1a3393-3.jpg

S Mikim Čambalom sa opäť vidíme začiatkom mesiaca august na pretekoch na Jankovom vŕšku.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri