Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jantar Team mal zase perný víkend na dvoch frontoch

Thursday, 25. 07. 2024 - 17:00, Miroslav Majláth   

Jantar Team mal zase perný víkend na dvoch frontoch

Slovensko-český Jantar Team mal opäť poriadne nabitý víkend. Andrzej Stryczynski bojoval na podujatí Eurorally 24, Jaroslav Dubóczi zase na Pezinskej Babe. A obaja dosiahli výborné výsledky.

 

Jantar Team

Poďme však pekne po poriadku. Motocyklový jazdec Andrzej Stryczynski sa postavil na štart súťaže po dlhej prestávke, keď absolvoval komplikovanú operáciu a následnú rekonvalescenciu. Na štart sa postavil s motocyklom KTM 1290. Už to, že Andrzej štartoval po dlhej odmlke s motocyklom takej veľkej kubatúry svedčí o tom, že nepatrí k ľuďom, ktorí by si nejako uľahčovali svoj život. Nakoniec o jeho tvrdohlavosti a nesmiernej húževnatosti aj výsledok, keď skončil v najsilnejšej kategórii ADV -ťažkých motocyklov nad 100 cm3 na konečnom treťom mieste.

Jantar Team

„Súťaž Enduro Rally 24 v tomto roku oslavovala desiate jubileum. Zišlo sa ti dvestopäťdesiat pretekárov z viacerých krajín Európy a ja som súťažil v kategórii Rally ADV2, kde nás bolo na štarte devätnásť a bol to môj prvý štart s ťažkou, dvestošesťdesiat kilovou motorkou. Celková dĺžka súťaže bola viac ako tristo kilometrov a terén bol veľmi náročný. Všade bolo veľa blata, piesku a jám zaliatych vodou. Ale dal som to a to ma veľmi teší,“ povedal Andrzej Stryczynski v cieli.

T. Szabosi;jm1a2433-2.jpg


Druhý jazdec Jantar Teamu, Jaroslav Dubóczi sa postavil na štart Pezinskej Baby, slovenskej legendárnej trate, ktorá v minulosti hostila seriál FIA European Hill Climb Championship. Toto podujatie odštartovalo po štvorročnej pauze, počas ktorej sa na Pezinskú Babu nasťahovali stavbári a cestári. Výsledkom bol nový asfaltový koberec, pričom organizácie sa ujal pôvodný organizátor, ktorý pripravoval aj európske podujatia. Jaro nič nenechal na náhodu a počas oboch pretekárskych dní bral prvenstvo v skupine 4 medzinárodne, víťazstvo po oba dva dni vybojoval aj v triede 4b a v rámci seriálu FIA CEZ Championship vybojoval krásne druhé miesto v skupine 4. A to všetko aj napriek bojom s turbom jeho Seatu Leon Supercopa TDi.

T. Szabosi;jm1a2205-5.jpg

Dosť ma prekvapil ten poriadne šmykľavý asfalt. Pred pretekmi som si naštudoval moje onboardy z minulosti a uvažoval aká je najlepšia taktika. Toto však vôbec nefungovalo a všetko bolo inak. V nedeľu to bolo ešte horšie, keďže bolo o poznanie teplejšie. Šmýkalo to tak, že som asi chodil viac dverami dopredu ako rovno. Ale s umiestneniami som spokojný a ďakujem Jantar teamu a jeho partnerom za podporu. Aby to nebolo len také jednoduché, boli aj problémy a už po prvej jazde som premýšľal o tom, že to zabalím. Ale nakoniec som to nevzdal a vyplatilo sa,“ zhodnotil Jaro Dubóczi snaženie za celý víkend.

Jantar Team

S Jantar Teamom a Jarom Dubóczim s stretneme už o dva týždne na Jankovom vŕšku.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri