Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Mini pokračuje v Číne v úspešnom ťažení

Tuesday, 22. 04. 2014 - 23:23, Ivan Václavík   

Mini pokračuje v Číne v úspešnom ťažení

Britská prémiová značka MINI predstaví svoje najnovšie modely na autosalóne Auto China 2014 v Pekingu. Pôjde o dosiaľ najrozmanitejšiu a najatraktívnejšiu škálu modelov MINI. Svetová premiéra nového MINI Paceman bude jednou z najočakávanejších udalostí medzinárodného autosalónu, ktorého brány sa otvoria v hlavnom meste Číny 23. apríla a potrvá do 29. apríla 2014.

mini-paceman-709g.jpg

Prvé Sports Activity Coupé v prémiovom segmente malých kompaktov charakterizuje vylepšenie pôvodného modelu s dôrazom na extrovertný štýl a špičkovú funkcionalitu. Návštevníci Auto China 2014 v Pekingu sa môžu tešiť aj na ázijskú premiéru vlajkovej lode rodiny MINI - nový Countryman, ktorý ponúka širokú škálu vylepšených detailov. Najnovšia verzia v segmente malých áut spája zväčšenie rozmerov vozidla s novým trojvalcovým alebo štvorvalcovým motorom, vybaveným technológiou MINI TwinPower Turbo, ako aj s inovatívnymi systémami podpory vodiča.

mini-countryman-724g.jpg

Na čínskom trhu vyvoláva MINI Paceman obdiv najmä u zákazníkov orientovaných na módu a kvalitu. Vďaka proporciám, ľahkým líniám typickým pre štýl coupé a útulnému interiéru pre štvormiestnu posádku sa Paceman stal synonymom elegancie.

mini-paceman-777g.jpg

Paceman si môžu zákazníci doplniť o hmlové svetlá LED alebo denné stretávacie, či parkovacie svetlá na báze technológie LED. Tmavé číslice tachometra a otáčkomera spolu s chromovanými ovládacími prvkami ventilácie podčiarkujú športovú eleganciu v interiéri tohto kompaktného Sports Activity Coupé.

mini-paceman-765g.jpg

Predstavením nových modelov Paceman a Countryman na pekinskom autosalóne pokračuje britská značka v úspešnom ťažení v nových segmentoch vozidiel. Systém pohonu všetkých štyroch kolies ALL4 bol špeciálne vyvinutý pre MINI a je súčasťou voliteľnej výbavy oboch spomínaných modelov. Permanentný pohon všetkých štyroch kolies je štandardom v prípade špičkových športových modelov MINI John Cooper Works Paceman a MINI John Cooper Works Countryman. Prvé štvordverové MINI so zväčšenými zadnými dverami a priestorom pre piatich cestujúcich podčiarkuje pôsobivú univerzálnosť.

mini-cooper-s772g.jpg

Čoraz väčšia obľúbenosť značky MINI na čínskom trhu ide ruka v ruke s postupným rozširovaním palety modelov. Okrem Pacemana a Countrymana je v ponuke ďalších päť modelov - či už je to najnovšia generácia MINI Clubman, ktorá disponuje ešte väčším priestorom pre cestujúcich vzadu a ich batožinu, respektíve špeciálne športovo ladené dvojmiestne Coupé alebo Cabrio, či Roadster. Posledné dva spomínané modely ponúkajú zážitok z jazdy s otvorenou strechou pre dvojčlennú alebo štvorčlennú posádku.

mini-countryman-726g.jpg

Medzinárodný autosalón Auto China patrí k najprestížnejším autosalónom ázijského kontinentu. Podujatie sa vypracovalo na významné fórum domácich a globálnych spoločností, na ktorom prezentujú novinky v oblasti automobilovej techniky. Automobilky z celého sveta už po trinásty raz vystavia novinky, štúdie a inovácie. V roku 2014 prináša autosalón aj komplexný prehľad noviniek v oblasti príslušenstva a technológie výroby automobilov.

mini-paceman-708g.jpg

Podujatie Auto China vzniklo v roku 1990, koná sa každé dva roky (na rozdiel od malého Slovenska, kde sú dva autosalóny každý rok - pozn. red.) a postupne priťahuje pozornosť čoraz väčšieho počtu návštevníkov. Na salóne v roku 2012 sa zúčastnilo približne 800 000 návštevníkov.

mini-cooper-s768g.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri