Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miki Čambal odchádzal z Oždianskych serpentín sklamaný

Wednesday, 19. 06. 2024 - 20:57, Miroslav Majláth   

Miki Čambal odchádzal z Oždianskych serpentín sklamaný

Poznáte ten pocit, keď sa za niečím ženiete a niekto iný vás svojim rozhodnutím sklame? Tak presne takto sa cítil v nedeľu v Ožďanoch Miki Čambal.

 

T. Szabosi;asf70566-4.jpg

XII. Oždianske serpentíny 2024 konečne navrátili slovenské kopce na rodnú hrudu. Po sérii zahraničných kopcov to bol dobrý pocit. Fanúšikovia Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu tak mali opäť možnosť postaviť sa okolo trate a sledovať výkony svojich obľúbencov. A veru, že ich v Ožďanoch bolo, azda aj vďaka krásnemu slnečnému počasiu neúrekom.

T. Szabosi;asf79689-1.jpg

Určite aj ich prítomnosť potešila aj Mikiho Čambala, ktorý sa im predstavil s vozidlom Hyundai i30 N TCR. Počas celého víkendu predvádzal výborný výkon, čoho dôkazom bolo aj tretie miesto absolútneho poradia v sobotu, ale aj druhé miesto v kategórii I. a v triede 3a jasne dominoval.

T. Szabosi;jm1a7773-3.jpg

„Bolo to dobré, podarilo sa mi už v sobotu zajazdiť identický čas ako minulý rok. Bola tu poriadne silná konkurencia a naťahovali sme sa o desatinky sekúnd, čo ma veľmi bavilo. Nechýbalo veľa a mohlo sa snáď prvý krát v histórii stať, že absolútne poradie vyhrá predokolka. Druhý čas bol výborný a v tom prišiel do cieľa Stano Buzalka a vedel som, že to bude veľmi tesné. Nakoniec bol rýchlejší v súčte dvoch časov o 0,099 sekundy. Potom nás ešte mierne šokoval Martin Matuška, ktorý sa z jazdy na jazdu zlepšil o 2 sekundy a vyhral s rozdielom 0,750 sekundy,“ povedal v sobotu po pretekoch Miki Čambal.

T. Szabosi;asf78095-1.jpg

V nedeľu bola trať po rannom dáždiku v prvom tréningu trochu mokrá, ale následne vyšlo slnko a preteky sa tak mohli konať na rovnakom povrchu ako v sobotu. Aj tu Miki dosahoval na najrýchlejšie časy a po dvojici súťažných jázd to vyzeralo opäť na tretie miesto absolútneho poradia, následne mu však bola prisúdená desať sekundová penalizácia, čo ho posunulo až na deviate miesto absolútne. Aj v kategórii I. z víťazstva nebolo nič a Miki sa musel uspokojiť so siedmym miestom. Rovnako prišiel o víťazstvo aj v triede 3a, kde nakoniec bral body iba za tretie miesto.

T. Szabosi;jm1a7829-1.jpg

„Fakt sme sa všetci naháňali a bojovali o každú stotinu sekundy. Zdalo sa, že nakoniec budem najrýchlejším v plechových autách, všetko však zmarila penalizácia za retardér. Neskôr sme zistili, že som mal veľmi malý kontakt s retardérom, ktorý som ani nepostrehol a v cieli som žiadne poškodenie na aute nevidel. Retardér som nezhodil, len veľmi mierne posunul a penalizácia 10 sekúnd za taký kontakt je krutá, najmä ak rozhodujú stotiny, či desatiny sekúnd. Veľmi ma to sklamalo. Vzal som to však ako fakt, sklopil som hlavu a ideme ďalej. Verím, že aj partneri, bez ktorých by sme tento šport robiť nemohli, to pochopia. Ja im veľmi pekne ďakujem za podporu. Rovnako vďaka patrí aj môjmu mechanikovi Braňovi a celej mojej rodine,“ zhodnotil sklamaný Miki Čambal v nedeľu.

T. Szabosi;jm1a8420.jpg

Seriál Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2024 pokračuje počas prvého júlového víkendu v Čiernom Balogu.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri