Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jantar Team na troch frontoch, v troch krajinách a trikrát výborne

Wednesday, 19. 06. 2024 - 20:37, Miroslav Majláth   

Jantar Team na troch frontoch, v troch krajinách a trikrát výborne

Slovensko-český Jantar Team má za sebou zase jeden z perných víkendov. Jeho členovia totiž bojovali naraz na troch rôznych miestach a ešte aj v troch rôznych krajinách.

 

T. Szabosi;jm1a6720.jpg

V rámci Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu 2024 Jantar Team na XII. Oždianskych serpentínach 2024 reprezentoval Jaro Dubóczi s vozidlom Seat Leon Supercopa TDi. Výsledkom boli dve víťazstvá v triede 4b, ale aj jedno druhé a jedno štvrté miesto v hodnotení kategórie I. a jedno štvrté a jedno šieste miesto v absolútnom poradí.

T. Szabosi;asf78032-6.jpg

„Po tých problémoch čo sme mali s motorom, to bolo v Ožďanoch výborné. Bola to zaslúžená odmena. Sústredil som sa na čo najlepší výkon a musím povedať, že som maximálne spokojný,“ povedal Jaro Dubóczi po pretekoch.

T. Szabosi;jm1a7723.jpg

Na Morave, konkrétne v Hustopečiach bojovala posádka Jantar Teamu zase na rally. V tomto prípade sa jednalo o Kryštofa Zpěváka a Jakuba Navrátila, pričom súťaž absolvovali s vozidlom Citroën C2 S1600. V rámci absolútneho poradia v seriáli Rally Challenge vybojovali chalani druhé miesto a k tomuto úspechu pridali aj víťazstvo v triede RN8.

Jantar Team

„Na prvých rýchlostkách sme akosi nevedeli chutiť rytmus, ale potom už bolo dobre. Urobili sme na súťaži aj niekoľko chýb, prebrzdení a podobne, čo nás samozrejme stálo kopu drahocenného času.

Jantar Team

Počas druhého dňa to už bolo lepšie, len počas posledných dvoch rýchlostiek sa nám začal prehrievať motor, ktorý išiel v tomto momente na asi osemdesiat percent. Podstatné je, že sme dojazdili až do cieľa a zase s autom nazbierali nové skúsenosti,“ zhodnotil Kryštof Zpěvák po Rally Hustopeče.

Jantar Team

Poslednou čerešničkou na pomyselnej torte bol štart belgického jazdca Corentina Starcka v rámci ďalšieho kola seriálu FIA European Hill Climb Championship 2024 v nemeckom Glasbachu. Corentin sa po veľmi ťažkom boji so silnou konkurenciou nakoniec umiestnil na piatom mieste absolútneho poradia a na štvrtom v mieste vo svojej triede.

Jantar Team

„S výsledkami som maximálne spokojný. Všetci členovia nášho Jantar Teamu podali výborné výkony a ja im za ich výkony veľmi pekne ďakujem.

Jantar Team

Fakt ma to potešilo, ale musím povedať, že som bol z toho poriadne nervózny, keďže som nemohol byť na všetkých pretekoch osobne, sledoval som výsledky na internete a bol som so všetkými v telefonickom spojení. Niekedy je takéto sledovanie výkonov našich zverencov oveľa vyčerpávajúcejšie ako keď som s nimi na pretekoch. Ďakujem všetkým za výborné výkony, ale aj partnerom za podporu. Ideme ďalej a to je podstatné,“ uzavrel debatu Ján Miloň, šéf Jantar Teamu.

Jantar Team

S Jantar Teamom sa opäť stretneme o tri týždne v rámci slovenského kopcového šampionátu v Čiernom Balogu.

Jantar Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri