Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Erik Frgal si po dvanástich rokoch pripomenul kopec v Ožďanoch

Wednesday, 19. 06. 2024 - 08:42, Miroslav Majláth   

Erik Frgal si po dvanástich rokoch pripomenul kopec v Ožďanoch

Žilinčan Erik Frgal sa priaznivcom Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu predstavil najskôr na Slovakia Ringu a teraz aj v Ožďanoch.

 

T. Szabosi;asf78113-4.jpg

Jazdec, ktorý v minulosti absolvoval množstvo kopcových pretekov v rámci amatérskych seriálov, už na trati v Ožďanoch jazdil. Odvtedy však uplynulo viac ako dvanásť rokov a tak sa s povrchom vozovky, ako aj so sledom jednotlivých zákrut oždianskej trate musel zoznamovať úplne nanovo. Všetko sa podarilo a v sobotu absolvoval všetky povinné jazdy, pričom sa nakoniec umiestnil na piatom mieste v triede 3a.

T. Szabosi;jm1a7780.jpg

„Dnešok nebol celkom môj deň. Stále som musel bojovať s nejakým problémom. Okrem toho aj ruky boli trochu problém, dlho som nejazdil a to sa samozrejme prejaví na časoch. Ale som hore, zvládli sme všetky jazdy, tak som spokojný,“ povedal Erik Frgal po sobotňajších pretekoch.

T. Szabosi;jm1a6860.jpg

V nedeľu, už v prvej tréningovej jazde nastal zvrat a vozidlo Mitsubishi Lancer EVO IX odmietlo ďalšiu poslušnosť. Keďže porucha sa na mieste opraviť nedala, Erikovi neostalo nič iné, iba naložiť auto na vozík a vydať sa smerom k domovu.

T. Szabosi;jm1a7541-1.jpg

„Neviem čo sa stalo, ani som mu veľmi nenakladal, len zrazu Mišiak prestal radiť, ostal mi tam neutrál a nejde zaradiť žiaden prevodový stupeň. V tomto momente neviem kde je chyba, na to prídeme asi až po kontrole doma. Je to škoda, trať sa mi páčila, bolo okolo nej naozaj množstvo divákov, čo vždy jazdcov poteší, bola tu aj dobrá atmosféra. Nuž ale aj takéto bývajú preteky, niekedy si technika postaví hlavu a nič s tým nenarobíme. Snáď sa nám podarí rýchle identifikovať poruchu a urýchlene ju odstrániť, V tom prípade by sme štartovali v Čiernom Balogu,“ doplnil Erik Frgal v nedeľu.

T. Szabosi;jm1a7874.jpg

Ako práve Erik povedal, poruchu treba odstrániť a potom uvidí čo ďalej. Možno to bude Čierny Balog, možno až Pezinská Baba. Nechajme sa prekvapiť.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri