Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mieri Rosberg za titulom?

Sunday, 03. 04. 2016 - 19:30, Ľuboš Kašický   

Mieri Rosberg za titulom?

Druhý podnik MS F1 nám priniesol iba jediný dramatický moment, ktorý hneď v úvode rozhodol o víťazovi.

Ani druhé postavenie v čele štartového poľa v tejto sezóne Hamilton nevyužil a nielenže ho predbehol kolega Rosberg, ale v prvej zákrute ho kolidoval bleskovo štartujúci Bottas. Hamilton sa prepadol z prvého na siedme miesto a mal čo robiť, aby sa v priebehu pretekov prepracoval aspoň na bedňu. „Limitovalo ma poškodené auto," vyhováral sa v cieli Angličan.

Ešte pred týmto nepodareným štartom sme však dostali prvú facku v podobe odstúpenia Vettela v zahrievacom kole! Z jeho ferrari sa zadymilo a šokovaný Nemec zaparkoval na kraji trate. V Melbourne Kimi a teraz Seb?! Takto si štart do sezóny v Maranelle nepredstavovali.

pir-e1d5791.jpg

Česť červeným zachraňoval Raikkonen, ktorému sa v Bahrajne darí a nakoniec bol v cieli druhý za nedostižným Rosbergom. „Krívajúci" Hamilton na Fína nestačil a preto už v polovici pretekov bolo jasné, ako to skončí. „Mal som zlý štart, no auto malo rýchlosť a tak som to mohol napraviť. Na Nica to však nestačilo," skonštatoval stoicky pokojný Kimi.

Nie príliš zaujímavým pretekom nepomohli ani naordinované mäkké pneumatiky Pirelli (naordinovali 2-3 prezúvania). Nico Rosberg si pokojne vybudoval náskok a doviezol piate víťazstvo v rade (celkovo už šestnáste) a vysmiaty verí, že by to tento rok mohol konečne tomu Angličanovi natrieť.

Oveľa nečakanejšie, ako Rosbergovo víťazstvo, je však piate miesto Grosjeana s novým tímom Haas. Sám Francúz s údivom krútil hlavou, že tak vysoko v priebežnom poradí MS ešte nikdy nebol a Američania k potvrdeniu úspechu snívajú už o bodoch pre obe autá v cieli. Len aby sa nezobudili predčasne.

pir-a1d7382.jpg

Chudobný bodík však nateraz potešil aj taký slávny tím, akým je McLaren. Smiešne na tom je, že ho nepriviezol šampión Button, ani dvojnásobný šampión Alonso, ale debutant Vandoorne. Belgičan rozumnou jazdou došiel desiaty a stal sa malým hrdinom trápiaceho sa tímu. Náhoda?

Výsledky úvodnej dvojice pretekov sezóny F1 len potvrdili, že dominanciu stále drží Mercedes. Ferrari je zjavne rýchlejšie, ale otázne je, či dostatočne. Predpokladá sa, že na niektorých okruhoch by to mohli „červení" aj uhrať, no na boj o titul to ani tento rok nevyzerá. Trochu na ústupe pôsobí tím Williams, na ktorý sa doťahujú oba tímy Red Bull, no a čiernym koňom sezóny sa javí spomínaný americký tím Gena Haasa. Potvrdí toto rozdelenie síl aj nasledujúca veľká cena Číny, ktorá je na programe 17.apríla?

pir-a2d7254.jpg

Výsledky 13.GP Bahrajn 2016 (Bahrajn):
1. Rosberg (mercedes), 2. Raikkonen (ferrari), 3. Hamilton (mercedes), 4. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 5. Grosjean (haas-ferrari), 6. Verstappen (toro rosso-ferrari), 7. Kvyat (redbull-TAG heuer), 8. Massa (williams-mercedes), 9. Bottas (williams-mercedes), 10. Vandoorne (mclaren-mercedes),...

Stav MS (02/21):
Piloti: Rosberg 50, Hamilton 33, Ricciardo 24, Raikkonen 18, Grosjean 18, Vettel 15, Massa 14, Verstappen 9, Hulkenberg 6, Kvyat 6, Bottas 6, Sainz 2, Vandoorne 1 bod.
Tímy: Mercedes 83, Ferrari 33, Red Bull 30, Williams 20, Haas 18, Toro Rosso 11, Force India 6, McLaren 1 bod.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri