Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Blázni v F1 sa nepoučili

Saturday, 02. 04. 2016 - 15:30, Ľuboš Kašický   

Blázni v F1 sa nepoučili

Po blamáži v Melbourne sme dúfali, že sa F1 poučila a vráti sa k starému systému kvalifikácie. Žiaľ, nestalo sa.

Po austrálskej kvalifikácii sa všetci dušovali, že tento kvalifikačný „shit" zrušia a v Bahrajne sa už vrátia k starému systému. Nebola by to však F1. Pár dní po pretekoch sa niektoré tímy začali ošívať (prečo asi?) a Williams s Force India začali tvrdiť, že novej kvalifikácii treba dať ešte šancu!?! Pridal sa k ním aj deduško Bernie, ktorý zabudol čo vravel na ostrove u protinožcov a pretože to vymyslela impotentná FIA, tak sa tak bude jazdiť aj v Bahrajne. Neprešiel ani alternatívny návrh, ktorý by nechal nový systém v Q1 a Q2, no Q3 by sa jazdila podľa starého.

pir-e2d4375.jpg

Znova sme tak prežili dejavu z Melbourne a nedivil by som sa, keby viacerí pritom zadriemali. Strašná dekadencia! Na rošt sa tímy postavili podľa výkonnosti. Rovno si povedzme, že vlastne ani nemuseli vyštartovať. Veď toto poradie by natipoval každý, čo len trochu znalý fanúšik. V prvom rade mercedesy, v druhom ferrari a v treťom williamsy. Našťastie spestrením je neuveriteľný výkon nového tímu Haas, kde sa Grosjean cíti ako ryba vo vode a už pri druhom štarte sa ocitol v prvej desiatke najrýchlejších.

Príjemným prekvapením je debut úradujúceho šampióna z GP2, Belgičana Stoffela Vandoorna, ktorý v McLarene zaskakuje za Alonsa. Španiel sa pri austrálskej havárii zranil, no tajil to (nielen kvôli mame, ktorá sa pozerala na televíziu). So zlomeným rebrom a poranenými pľúcami štartovať v Bahrajne nemôže a ktovie, či sa dá dokopy aspoň pre čínsku GP. Vandoorne vyjazdil pekné dvanáste miesto na štarte, zatiaľ čo majster Button bol až štrnásty.

pir-a2d4712.jpg

Mimochodom pre polemana Lewisa Hamiltona to bolo 51 PP a je iba tretím, kto cez prehupol cez päťdesiatku pole position (Schumacher 68, Senna 65, Hamilton 51, Vettel 46, Clark a Prost po 33,...). Či mu 51-ka pomôže uvidíme zajtra v pretekoch. Tá rovná austrálska 50-ta pole position mu veľa šťastia nepriniesla.

Výsledky kvalifikácie:
1. Hamilton (mercedes), 2. Rosberg (mercedes), 3. Vettel (ferrari), 4. Raikkonen (ferrari), 5. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 6. Bottas (williams-mercedes), 7. Massa (williams-mercedes), 8. Hulkenberg (force india-mercedes), 9. Grosjean (haas-ferrari), 10. Verstappen (toro rosso-ferrari),...

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri