Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Mecsek Rally: Po havárii Mikkelsena víťazí v najtesnejšom finiši IRC Kopecký

Monday, 12. 09. 2011 - 10:17, Katarína Ďurecová   

Mecsek Rally: Po havárii Mikkelsena víťazí v najtesnejšom finiši IRC Kopecký

V Maďarsku sa včera odohrala druhá a posledná etapa Canon Mecsek Rally, ktorá priniesla rôzne nesmierne zaujímavé situácie a najmä najtesnejší finiš v histórii IRC.

Do druhého dňa vstupoval s vyše osemsekundovým náskokom Andreas Mikkelsen, ktorého prenasledoval druhý Jan Kopecký. Tretí Thierry Neuville strácal na Mikkelsena už vyše 20 sekúnd (viac o prvej etape nájdete v tomto článku). Andreas Mikkelsen počas prvých troch rýchlostných skúšok tejto etapy svoj náskok zvyšoval až sa postupne dostal takmer na 20 sekúnd a všetko sa javilo rozhodnuté, čo priznal aj samotný Kopecký. Potom ale prišla predposledná rýchlostná skúška, v ktorej Mikkelsen trafil strom a všetko bolo zrazu inak - v čele sa ocitol Kopecký a na druhé miesto poskočil Neuville, ktorý na českého jazdca strácal osem sekúnd. Do cieľa ostávala už len jedna 17 kilometrová rýchlostná skúška a čakalo sa, že skúsený Kopecký s udržaním víťazstva nebude mať problém. Ten ale asi rýchlosť Thierryho Neuvilla trošku podcenil, pretože Neuville jeho náskok po mohutnom finiši stiahol na neuveriteľných osem desatín sekundy, za čo nakoniec získal i Colin McRae Flat Out Trophy.

Tibor Szabosi;co8c9277-7.jpg

Prvé miesto teda berie Jan Kopecký, ktorý v cieli športovo poznamenal, že vyhrať si asi najviac zaslúžil Andreas Mikkelsen, ktorý bol počas celej rally najrýchlejší, druhý končí Thierry Neuville, posledná pódiová priečka patrí Freddymu Loixovi, ktorý svojmu mladšiemu krajanovi pogratuloval k skvelo odvedenej práci. Štvrtý končí Bryan Bouffier, na výborné piate miesto sa vyšvihol Hermann Gassner Jr, šieste miesto berie najlepší domáci jazdec ASI. Siedmy končí Toni Gardemeister, ôsma priečka patrí ďalšiemu domácemu pretekárovi Róbertovi Bútorovi, deviaty je v tejto rally veľmi nevýrazný Bruno Magalhaes a top 10 uzatvára Rakúšan Beppo Harrach, s ktorým o toto miesto zvádzal súboj mladý Estónec Karl Kruuda, ktorý za ním nakoniec zaostal len o necelé tri sekundy.

Celkové poradie:
1 Jan Kopecký/Petr Starý (ŠKODA Fabia S2000) 2h00m06.7s
2 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Peugeot 207 S2000) +0.8s
3 Freddy Loix/Frédéric Miclotte (ŠKODA Fabia S2000) +1m.00.0s
4 Bryan Bouffier/Xavier Panseri (Peugeot 207 S2000) +1m35.6s
5 Hermann Gassner Jnr/Timo Gottschalk (ŠKODA Fabia S2000) +2m35.6s
6 György Aschenbrenner/Pikó Zsuzsa (Ralliart Lancer Evo IX) 2m38.2s
7 Toni Gardemeister/Tapio Suominen (ŠKODA Fabia S2000) +3m05.6s
8 Róbert Bútor/Igor Bacigál (Peugeot 207 S2000) 3m16.8s
9 Bruno Magalhães/Paulo Grave (Peugeot 207 S2000) +3m51.7s
10 Beppo Harach/Andreas Schindlbacher (Ralliart Lancer Evo IX) 4m14.0s

Katarína Ďurecová;img-2856-2.jpg

V celkovom hodnotení jazdcov sa zásluhou svojho víťazstva k titulu priblížil Jan Kopecký, ktorý v tejto sezóne dokázal nazbierať už 120 bodov a vedie. Druhý je Freddy Loix so 103 bodmi, tretí je v Maďarsku neštartujpci Juho Hänninen, ktorý dokázal v tejto sezóne zatiaľ získať bodov 98. Štvrté miesto patrí Thierrymu Neuvillovi, ktorý má na svojom konte bodov 78, piaty je Bryan Bouffier zo ziskom 73 bodov. Do konca sezóny ostávajú ešte tri podujatia, z ktorých jedno má koeficient 1,5 a druhé 2, takže všetko je otvorené a záver sezóny bude určite ešte veľmi zaujímavý.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri