Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Mecsek Rally: Po prvom dni vedie Mikkelsen pred Kopeckým a Neuvillom

Saturday, 10. 09. 2011 - 20:56, Katarína Ďurecová   

Mecsek Rally: Po prvom dni vedie Mikkelsen pred Kopeckým a Neuvillom

V Maďarsku dnes jazdci IRC absolvovali prvú etapu Canon Mecsek Rally (viac o štartovej listine nájdete tu, výsledky shakedownu zase tu), z ktorej majú zmiešané pocity - najprv vyvolali rozruch chýbajúce pneumatiky proti rezaniu zákrut, ktoré ale na trati počas zoznamovacích jázd boli a aby to jazdci nemali ani trochu jednoduché - chýbali len na niekde a na niektorých miestach zase boli. Na niektorých rýchlostných skúškach zase diváci stáli na trati, čo bolo nebezpečné pre nich a i pre samotných jazdcov, keďže na niektorých úsekoch išli rýchlosťou okolo 180 km/h. Kvôli divákom bola zrušená i posledná - ôsma RS prvej etapy.

Jazdci taktiež hovoria o tom, že trate sú oveľa rýchlejšie, ako sa zdalo na zoznamovacích jazdách, čo sa im taktiež moc nepáči. Jediný, komu sa tieto trate páčia a je s nimi spokojný je vedúci jazdec tohto podujatia Andreas Mikkelsen. Osem sekúnd zaostáva Jan Kopecký, tretí Thierry Neuville stráca na lídra Mikkelsena niečo vyše 20 sekúnd. Štvrté miesto drží jeho krajan Freddy Loix, piaty je Bryan Bouffier. Šiesty je domáci pilot so zaujímavým menom, respektíve pseudonymom ASI, siedmy je Toni Gardemiester, ôsmy je ďalší domáci pretekár Róbert Bútor, deviaty je z SWRC známy Hermann Gassner Jr, ktorý v IRC štartuje prvýkrát a top 10 uzatvára ďalší domáci jazdec Norbert Herczig.

Katarína Ďurecová;img-2763-3.jpg

V rally už nepokračujú oba Protony - Giandomenico Basso kvôli poruche motoru musel odstúpiť už v prvej rýchlostnej skúške, jeho tímový kolega PG Andersson sa taktiež kvôli technickej poruche porúčal v RS7. Končia i Guy Wilks a asi najväčšia domáca nádej Frigyes Turán, ktorých postihli technické problémy, respektíve havária v RS5.

Celkové poradie po prvej etape:
1 Andreas Mikkelsen/Ola Fløene (ŠKODA Fabia S2000) 1h06m41.6s
2 Jan Kopecký/Petr Starý (ŠKODA Fabia S2000) +8.7s
3 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Peugeot 207 S2000) +21.4s
4 Freddy Loix/Frédéric Miclotte (ŠKODA Fabia S2000) +32.7s
5 Bryan Bouffier/Xavier Panseri (Peugeot 207 S2000) +1m20.9s
6 György Aschenbrenner/Pikó Zsuzsa (Mistubishi Lancer Evo IX) 1m29.0s
7 Toni Gardemeister/Tapio Suominen (ŠKODA Fabia S2000) +1m46.6s
8 Róbert Bútor/Igor Bacigál (Peugeot 207 S2000) 1m52.8s
9 Hermann Gassner Jnr/Timo Gottschalk (ŠKODA Fabia S2000) +1m58.2s
10 Norbert Herczig/Kálmán Benics (ŠKODA Fabia S2000) +2m06.3s

Katarína Ďurecová;img-3078-3.jpg

Zajtra pokračuje Canon Mecsek Rally druhou a poslednou etapou, v ktorej na jazdcov čaká šesť rýchlostných skúšok, z ktorých prvá s pekným názvom Zobák 1 štartuje o 9:08. Podarí sa Andreasovi Mikkelsenovi udržať vedenie v súťaži a pripísať si na svoje konto prvé víťazstvo v IRC v kariére? Počínanie jeho i jeho súperov môžete online sledovať tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri