Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Maxmotorsport na domácej Pezinskej Babe

Tuesday, 23. 07. 2024 - 18:58, Miroslav Majláth   

Maxmotorsport na domácej Pezinskej Babe

Pre bratislavský Maxmotorsport nie je bližší kopec ako ten, ktorý sa koná na Pezinskej Babe. Dôvod je jednoduchý, všetci jeho jazdci bývajú iba pár kilometrov od Pezinka.

 

T. Szabosi;asf70347-5.jpg

Po štvorročnej prestávke odštartovali preteky automobilov do vrchu opäť na Pezinskej Babe. A treba povedať, že veľmi úspešne. Pri svojom comebacku totiž hostila Pezinská Baba 2024 majstrovstvá troch krajín. Ak k tomu pripočítame pohárové preteky, niet sa ani čo čudovať, že na štarte sa divákom predstavilo stopätnásť jazdcov zo siedmych európskych krajín. Medzi nimi bola aj trojica jazdcov slovenského Maxmotorsportu.

T. Szabosi;asf77707-1.jpg

Ako prvý vyskúšať nový asfalt na Pezinskej Babe vyrážal Jaroslav Purš jazdiaci na Honde Civic v rámci seriálu Slovenský kopcový pohár v triede NP2. Pre Jara trať na Pezinskej Babe nebola žiadna novinka, v minulosti tu už jazdil a bolo to vidieť aj na výsledkoch. Počas soboty a nedele bral v rámci triedy NP2 druhé miesto.

T. Szabosi;jm1a1885-2.jpg

„Na Babe som v minulosti jazdil už veľakrát. Potešil ma ten nový asfalt, je pekný hladký, dobre sa na ňom jazdilo. V nedeľu bolo teplejšie, ale mal som tvrdšie pneumatiky a dalo sa na nich dobre ísť. Užil som si to,“ povedal po pretekoch Jaro Purš.

T. Szabosi;jm1a3312-4.jpg

Po Jarovi sa na trať vydal jeho syn Patrik jazdiaci na rovnakej Honde Civic ako jeho otec. Paťo bojoval v rámci medzinárodných a národných Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu pričom jeho Honda bola zaradená do skupiny 5 a triedy 5a. V sobotu Paťo vybojoval v skupine 5, ale aj triede 5a víťazstvo a v celkovom slovenskom poradí mu patril siedme miesto. V nedeľu svoj výkon zopakoval, akurát v absolútnom slovenskom poradí sa posunul na šieste miesto.

T. Szabosi;asf78396-4.jpg

„V sobotu som mal trochu problém s prevodovkou, nešiel zaradiť šiesty prevodový stupeň. Tak sme ju večer vybrali a rád by som poďakoval aj touto cestou pánovi Dohnálkovi, ktorý bol ochotný nám prevodovku v noci urobiť. O druhej v noci sme ju namontovali do auta a funguje všetko super. Veľmi pekne ďakujem,“ zhodnotil Patrik Purš.

T. Szabosi;jm1a1953-2.jpg

Posledným jazdcom Maxmotorsportu, ktorý sa vydal na trať bol šéf tímu Rado Čikor jazdiaci na Mitsubishi Lancer EVO IX. Radovi v sobotu patrilo v skupine 2 tretie miesto a v triede 2 druhé. V nedeľu však už motor Mitsubishi začal štrajkovať a aj keď chcel Rado štartovať ďalej, nešlo to.

T. Szabosi;jm1a1550-1.jpg

„Vyskúšal som si skrátenú verziu Pezinskej Baby ktorú som ešte neabsolvoval. Vždy to bola tá dlhšia. Krásne som sa povozil a som maximálne spokojný. Vďaka patrí partnerom za podporu a chalanom za výborné výkony. Bolo to super, moje auto zase naučíme chodiť a pokračujeme ďalej,“ doplnil Rado Čikor.

T. Szabosi;asf70677-5.jpg

Ako Rado práve spomenul, slovenský šampionát pretekov automobilov do vrchu pokračuje už o dva týždne na Jankovom vŕšku.

T. Szabosi;jm1a2007.jpg

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri