Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

História sa nepýtala, história sa jednoducho vrátila

Monday, 22. 07. 2024 - 15:14, Miroslav Majláth   

História sa nepýtala, história sa jednoducho vrátila

Boli časy keď sa na Pezinskú Babu sťahovala celá európska kopcová špička. Po rokoch, keď tunajšie preteky patrili do seriálu Majstrovstiev Slovenska, ale aj rokoch, keď Pezinská Baba vôbec nebola.

 

Tibor Szabosi

Prišiel rok 2024 a s ním aj nový návrat pretekov automobilov do vrchu. A to hneď na viacerých frontoch. Nielen v rámci seriálu FIA Central European Championship, ale aj troch vrcholových majstrovstiev a to Slovenska, Českej republiky a Rakúska. Ak tomu všetkému pripočítame aj historické majstrovstvá, či pohárové preteky, vznikla Pezinská Baba 2024.

Tibor Szabosi

Samozrejme svoju úlohu tu zohral aj nový asfaltový koberec, ktorý bol síce šmykľavejší ako ten pôvodný, stopätnásť členné štartové pole dalo za pravdu tým, ktorí stále tvrdili, že preteky automobilov do vrchu na Pezinskú Babu jednoznačne patria.

Tibor Szabosi

Okrem vysokého počtu štartujúcich treba povedať, že sa na Pezinskú Babu vrátila aj voľakedajšia divácka kulisa. Nie v úplne pôvodnom počte, ale napriek tomu bola poriadne početná. A veru fanúšikovia, ktorí počas soboty a nedele preteky navštívili si prišli na svoje. A tí, ktorí neprišli môžu iba smútiť, či spytovať si svoje svedomie, že sa tohto podujatia osobne nezúčastnili.

jm1a3875-1.jpg

Organizácie sa ujal tím ľudí, ktorí v minulosti robili na Pezinskej Babe európske podujatia, pričom teraz na svoju stranu získali významného partnera – Mesto Pezinok a zdá sa, že od tohto tandemu môžeme v budúcnosti očakávať ešte mnoho aktivít. Výborná organizácia v rámci rozbehnutých pretekov sa rovnako podpísala pod zdarný priebeh podujatia. Zvládnuť v sobotu dve tréningové a dve súťažné jazdy s takým vysokým počtom pretekárov bola síce drina, ale vyplatila sa. V nedeľu bolo síce o jeden tréning menej, na druhej strane zase bolo v priebehu jednotlivých jázd aj viacero prerušení z dôvodu technických problémov, či drobných ťukesov, ktoré sa obišli bez jediného výjazdu sanitky.

Tibor Szabosi

Keďže na pretekoch sa bojuje aj o výsledky, treba povedať, že Pezinskú babu 2024 po oba dva dni jednoznačne ovládol český jazdec Václav Janík na Norme M20 FC. Nádherný výkon predviedol aj rakúsky jazdec Karl Schagerl na vozidle Volkswagen Golf Rallye TFSI, ktorý rovnako počas soboty aj nedele vybojoval striebro v absolútnom poradí. No a ku trojici najrýchlejších sa počas oboch víkendových dní pridal ďalší Čech, David Komárek na vozidle McLaren F1 2019.

Tibor Szabosi

V prípade Slovenska, najlepšie zajazdil po oba dva dni Martin Juhás na formule Lola B03. V sobotu druhým najrýchlejším Slovákom bol Martin Matuška na formulu TOMIS  99-04. V nedeľu spomedzi slovenských jazdcov zabojoval s druhým najlepším súčtom časov Miki Čambal na vozidle Hyundai i3O N TCR. No a tretie miesto spomedzi slovenských jazdcov po oba dva dni ostalo pre Stanislava Buzalku na Mitsubishi Lancer EVO IX.

Tibor Szabosi

V prípade ak si chcete pozrieť všetky výsledky z podujatia Pezinská Baba 2024 navštívte web stránku BABAPAV2024|Sportity.

Miro Majláth
tlačový tajomník
Pezinská Baba 2024  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri