Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mateschitz z F1 odísť neplánuje!

Sunday, 24. 09. 2017 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Mateschitz z F1 odísť neplánuje!

Už desať rokov máme v F1 dva tímy pod krídlami Red Bullu a často sa preto opakujú hlášky, že Dietrich Mateschitz chce z F1 odísť. Gerhard Berger sa k celej situácii vyjadril pre ORF.


Bývalý úspešný rakúsky pretekár F1 a neskôr aj šéf tímu Toro Rosso a delegát FIA pre monoposty, Gerhard Berger, vyvracia fámy o odchode Red Bullu z F1. „Vieme, že Mateschitz nie je spokojný so súčasnou situáciou jeho tímu, no stále je to silný tím a dokáže ťažké časy prekonať. Pochopiteľne bez silného motora a šancí na titul je to frustrujúce," konštatuje ex-pilot, ktorý bol v 90-tych rokoch prvým, koho Red Bull podporoval v F1.

Martin Trenkler;webber-2010-italy-03.jpg

„Red Bull bol vždy trpezlivý a teraz to potrebuje. Určite to však nebude trvať večne. Tím vidí svetlo na konci tunela," pokračuje Bergger, ktorý naznačuje, že tým svetlom je spojenie s Hondou. „Verím v Hondu. Jej športová kultúra je veľmi blízka mentalite Red Bullu. Viem si ľahko predstaviť, že Honda pripraví špičkový motor."

Martin Trenkler;17it-ricciardo-05.jpg

Pripomeňme si, že McLaren zrušil zmluvu s Hondou a tá podpísala trojročnú zmluvu s tímom Scuderia Toro Rossa, ktorý patrí do košiara Red Bullu. Honda sa doteraz s vývojom veľmi trápila, no nové spojenie môže všetko zmeniť. Dnes je však ťažké odhadnúť, či budú Japonci schopní vrátiť sa na absolútnu špičku. Osobne si však myslím, že Honda bude znova víťaziť a že McLaren urobil chybu. Je to len otázka času, či to zvládnu ešte za týchto pravidiel, alebo až po roku 2021, keď vstúpia do platnosti nové pravidlá.

Martin Trenkler;17it-kvyat-03.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri