Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Marek Ďurovkin po Slovakia Ringu vo vedení do dvoch litrov

Tuesday, 24. 08. 2010 - 10:39, Miroslav Majláth   

Marek Ďurovkin po Slovakia Ringu vo vedení do dvoch litrov

Marek Ďurovkin si v rámci víkendovej Ceny Slovenska v nedeľu na svoje konto pripísal víťazstvo. V sobotu síce dojazdil na druhom mieste, napriek tomu ho bodový zisk vyniesol na prvé miesto priebežného hodnotenia šprintových slovenských majstrovstiev Divízie D4 do dvoch litrov.

Tibor Szabosi;co8c0012.jpg

Už pri júlových pretekoch si Nitran Marek Ďurovkin odskúšal ako chutí trať slovenského okruhu Slovakia Ring. O tom ako bojoval s defektom, ale aj technickou poruchou motora sme vás už informovali pred pretekmi. Počas uplynulého víkendu sa v rámci podujatia 33: Cena Slovenska Marek na štart opäť postavil s osvedčenou Alfou Romeo 156 WTCC s ktorou ho máme možnosť sledovať v priebehu tohtoročnej sezóny. Už prvé tréningové jazdy, ale následne aj kvalifikácia ukázala, že Marek bude na Slovakia Ringu v divízii D4 do dvoch litrov patriť medzi najrýchlejších a patrila mu v celkovom poradí druhá priečka, v závese za Martinom Sedlákom jazdiacom na vozidle K1 - Atack R, ktoré má však vyšší vkon a navyše aj menšiu hmotnosť oproti Marekovej Alfe Romeo 156 WTCC. Toto sa prejavovalo viditeľne na rovinkách na ktorých Martin Marekovi jednoznačne odchádzal.

Tibor Szabosi;t2c8066.jpg

„Myslím, že ak sa Sedlákovi vyhnú technické poruchy budem sa musieť uspokojiť s druhým miestom. Budem sa však snažiť udržať za chrbtom Matúša Molnára, ktorý je v priebežnom hodnotení seriálu predo mnou," hlásil už pred pretekmi Marek Ďurovkin. Jeho slová sa potvrdili už v prvých sobotňajších pretekoch a Marek sa musel uspokojiť s druhým miestom v celkovom poradí.

Tibor Szabosi;co8c0137-1.jpg

Pred nedeľňajšími pretekmi, dopoludnia bol plánovaný warm up v ktorom sa dostali ku svojej práci aj požiarnici, ktorí hasili Sedlákov Atack a situácia sa razom obrátila. V samotných pretekoch Marek už nenechal nič na náhodu a systémom štart - cieľ si zabezpečil víťazstvo. Bodový zisk ho zároveň posunul na vedúcu priečku priebežného hodnotenia krátkych, čiže šprintových pretekov automobilov na okruhu Divízie D4 do dvoch litrov.

Tibor Szabosi;co8c1808.jpg

„Bol to naozaj dobrý víkend. Perfektne som si zajazdil, pripísal som si na svoje konto kopec bodov a dostal sa aj do vedenia v rámci šampionátu. Čakajú nás však ešte preteky na Panoniaringu a v Brne, čiže ešte zďaleka nie je rozhodnuté. Bude to ešte ťažké. Teraz ma však hreje domáce víťazstvo,"
povedal po pretekoch spokojný Marek Ďaurovkin

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri