Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Červené Ferrari na Cene Slovenska

Tuesday, 24. 08. 2010 - 12:27, T. Szabosi   

Červené Ferrari na Cene Slovenska

Na okruhovom podujatí Cena Slovenska na autodrome v Orechovej Potôni nechýbala ani automobilová pretekárka Michaela Pešková. Okrem šprintových pretekov, ktoré absolvovala na Ferrari F430 Challenge v teame MenX, sa Michaela zúčastnila aj sobotňajších vytrvalostných pretekov s poľskou pretekárkou Karolinou Lampel-Czapka na automobile Ranault Megane Trophy.

 Tibor Szabosi;co8c0981-2.jpg

Na Ferrari skončila v sobotňajších pretekoch na jedenástom mieste po tom, čo si v kvalifikačnom tréningu vybojovala pätnástu pozíciu. „Bohužiaľ, v kvalifikačnom tréningu mi v prvom meranom kole odišla lambda sonda. S touto poruchou už nebolo pre mňa možné zajazdiť lepší kvalifikačný čas." vyjadrila sa Miška.

 Tibor Szabosi;t2c8477.jpg

V nedeľňajších pretekoch, ktoré mali byť vyvrcholením víkendu, sa Michaele nedarilo. „Celé tie preteky boli jeden veľký zmätok. Predbehli ma asi štyria pretekári pod žltou vlajkou a potom sa Kordieckemu stala tá nehoda. Našťastie to dobre preňho dopadlo ešte celkom dobre. Ale som rada, že sa nám darilo aspoň vo vytrvalostných pretekoch s Karolinou." povedala Michaela po pretekoch.

 Tibor Szabosi;t2c8490.jpg

V spomínaných vytrvalostných pretekoch štartovala táto posádka z trinásteho miesta, pričom do pretekov štartovala Miška ako prvá. Karolina vystriedala slovenskú pretekárku v päťdesiatej piatej minúte, kedy na trať nastúpil Safety Car a team Katrex Karolina Autosport sa rozhodol využiť situáciu na trati. „Podstatné pre nás bolo, aby sme sa umiestnili medzi autami do 3500 ccm čo najlepšie, predovšetkým medzi pretekármi, ktorí sa zúčastňujú vytrvalostných pretekov poľských majstrovstiev. To sa nám aj podarilo a v poľskom seriáli do 3500 ccm sme skončili prvé, celkovo druhé a to nám umožnilo sa priblížiť k tohtoročnému cieľu - titulu majstrov Poľska vo vytrvalostných pretekoch." tešila sa ženská posádka po pretekoch.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri