Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Malý Volkswagen s veľkým potenciálom

Monday, 22. 08. 2011 - 00:17, Ivan Václavík   

Malý Volkswagen s veľkým potenciálom

Volkswagen robí všetko pre to, aby prepísal mapu sveta v kategórii malých vozidiel. Vytýčil si cieľ vyvinúť malé auto s charizmou, maximálnym priestorom, nízkou spotrebou a s vysokým stupňom bezpečnosti, aký poznáme pri veľkých vozidlách. Výsledkom je nový VW Up!

vw-up18g.jpg

Jeho miery sú 3,54 x 1,64 metra a je to špecialista na každodenný život v meste. Toto vozidlo - tak ako je to v prípade väčšieho modelu Polo a ešte väčšieho Golfa - chce osloviť ľudí každého veku a s rôznymi potrebami mobility.
Pri uvedení modelu s nezvyčajným názvom Up! neuvádza Volkswagen na trh len nové auto, ale zároveň definuje i nové parametre prispôsobenia sa potrebám zákazníkov. To znamená, že v ponuke budú nové prvky výbavy, ako napríklad sety up! box - na nakupovanie, dlhé cesty alebo pre deti v aute.

vw-up35g.jpg

Nový VW Up! uvedú na európsky trh koncom tohto roku v Nemecku a na slovenský trh by sa mal dostať už na prelome januára/februára 2012. V ponuke budú 3 verzie: take up! je vstupná verzia, move up! komfortne orientovaná a high up! s najvyššou výbavou.

Premiéru má nová generácia 3-valcových benzínových motorov s výkonom 44 kW (60 k) alebo 55 kW (75 k). Kombinovaná spotreba paliva pri verzii BlueMotion (vrátane systému štart/stop) je podľa výrobcu len 4,2 litra na 100 km. Oba jednolitrové motory produkujú emisie menšie ako 100 g/km. Pre VW Up! je v pláne na rok 2013 aj elektrický pohon.

vw-up27g.jpg

Dôležitým bezpečnostným prvkom je systém núdzového brzdenia „city brake". Automaticky sa aktivuje pri rýchlosti pod 30 km/h a laserovým senzorom detekuje riziko hroziacej kolízie. Nateraz je Up! jediné vozidlo v segmente najmenších, ktoré ponúka tento bezpečnostný systém ako doplnkovú výbavu.

vw-up40g.jpg

Volkswagen Up! ponúka veľmi dobré využitie vnútorného priestoru, aj vďaka svojmu rázvoru (2,42 m), ktorý je jeden z najdlhších v tejto triede. Napriek tomu, že 4 pasažieri cestujú v malom vozidle, nie je to stiesnená jazda. Objem 251 litrov batožinového priestoru je výrazne vyšší ako u konkurencie (pri sklopení sedadiel vzrastie na 951 litrov).
Malé veci robia veľký rozdiel - a to je idea up! boxov. Malé a ľahké kazety/skrinky na rôzne situácie a potreby. Napríklad „kid box" pre rodičov s malými deťmi obsahuje potrebné maličkosti, ktoré na ceste ocenia deti i rodičia. Ďalšie možnosti sú „city box" a „travel box".



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri