Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Malá Panda, veľký Dakar

Thursday, 25. 11. 2010 - 12:00, Michal Kostka   

Malá Panda, veľký Dakar

V roku 2006 sa na Dakare objavilo malé, roztomilé auto nazvané Fiat Pandakar. Ako už názov napovedá, za základ bola použitá sériová Panda 4x4, ktorú na Dakar pripravili ľudia z Abarthu. Dve tieto autá vyrazili na trať zatiaľ posledného afrického Dakaru v roku 2007. Napriek továrenskej podpore Fiatu a angažovaniu dvoch top pilotov, Miki Biasiona a Bruna Sabyho, vydržali v súťaži len do štvrtej etapy.

V nasledujúcich rokoch sa sporadicky objavovali na rôznych, prevažne európskych súťažiach. To už však boli súčasťou súkromných tímov. Teraz sa obe PanDakarky vracajú, aby si po druhý raz zmerali sily s dakarskou rally. Za tímom Orobica Raid stoja skúsení veteráni diaľkových súťaží. Giulio Verzelletti si vzal na pomoc syna Giacoma, členmi tímu sú ďalej Loris Calubini, Elio Moro a celé to manažuje Giacomo Vismara.

03-getimage-aspx.jpg

V pondelok 22. novembra sa v Miláne na prvej oficiálnej prezentácii tím predstavil verejnosti. Súčasťou prezentácie bolo aj uvedenie DVD Jere Jef. Film je venovaný pamiatke Fabrizia Meoniho, ktorý tragicky zahynul počas Dakaru 2005. Výťažok z predaja pôjde v prospech po ňom pomenovanej nadácie, cez ktorú sa tak potrebná pomoc dostane k sužovanému africkému obyvateľstvu.

Okrem dvoch Fiatov PanDakar sa priamo v súťaži predstaví aj kamión Unimog, asistenčné služby budú zabezpečovať Fiat 16 4x4 a veľký Mercedes 6x6. Púť tímu Orobica Raid začína 24. novembra, keď karavána piatich vozidiel vyrazí z Bergama do prístavu Le Havre a ďalej v ústrety dakarskému dobrodružstvu.

Zdroj: www.marketingjournal.it



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri