Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

4×4 verzus známa tvár: Lucia Medeková

Monday, 05. 09. 2011 - 10:10, Andrej Haverda   

4×4 verzus známa tvár: Lucia Medeková

Medzinárodná prezentérka aerobiku. Zakladateľka a majiteľka medzinárodnej školy aerobiku „Body in (e)motion". Spoluautorka knihy „Stávka, ktorá mi zmenila telo" (2007). Hlavná tvár značky Nivea Fitness. Autorka televízneho projektu „Čistá chuť pohybu". Spolupatrónka behu charitatívneho podujatia „Beh pre život". Známa tvár z televíznej obrazovky. LUCIA MEDEKOVÁ (36).

Lucia Medeková;

Lucia je nielen ženou milujúcou zdravý životný štýl i pohyb a propagátorkou zdravej výživy („Hľadala som šport, ktorý by v sebe obsahoval popri kondičnej a silovej stránke aj trošku viac kreativity a zábavy a podobal by sa na tanec. A popritom všetkom mal byť aj spoločenský, rada totiž trávim čas s ľuďmi," vyjadrila sa v jednom interview), ale aj zdatnou vodičkou. Napriek zaneprázdnenosti si táto šarmantná žena našla chvíľu času a v budove Relaxxu v Petržalke pri káve nám ochotne poskytla rozhovor.

Lucia Medeková;

Predovšetkým predpokladám, že vo vašom hektickom spôsobe života auto nemôže chýbať. Na akom jazdíte?
- Momentálne je to Toyota Land Cruiser.

Na čom ste sa pôvodne naučili riadiť?
- V autoškole to bola Škoda Felicia. Mojim vôbec prvým automobilom bola Škoda 120, neskôr ju vystriedali francúzske vozidlá Peugeot a Renault. Posledným autom je, ako som už spomenula, Toyota Land Cruiser.

Lucia Medeková;

Čo vás na cestách vie rozhnevať?
- Rozčúliť ma vedia predovšetkým tri veci. Po prvé, keď ma niekto nechce pustiť sa zaradiť, čo najmä v Bratislave býva takmer pravidlom. Po druhé, keď sa vodič idúci za mnou na mňa doslova lepí a jeho predný nárazník sa pomaly dá zameniť za môj zadný. A za tretie, keď niekto po mne vytrubuje.

Skúšali ste šoférovať aj niečo iné, ako automobil? Napríklad skúter alebo motocykel?
- Samozrejme. Pravdupovediac, na motocykli ma to aj celkom baví, hoci iba skúšobne. Na malé motocykle aj vlastním vodičský preukaz, takže sa dá.

Lucia Medeková;

Dá sa jazda automobilom nazvať súčasťou vášho relaxu?
- Musím povedať áno. Nie som síce zástancom a fanúšikom zdolávania diaľkových trás, dajme tomu do Nemecka, ale za volantom sa rozhodne odreagujem.

Máte za volantom aj nejaké neduhy (telefón, prepínanie skladieb na CD)?
- Samozrejme! Tak ako každá žena, myslím si, som i ja veľmi aktívna. Ak uviaznem v kolóne, snažím sa využiť každú chvíľu. Občas sa teda prehrabávam v kabelke, telefonujem.

Lucia Medeková;

Dokázali by ste zhodnotiť svoje šoférske schopnosti?
- Jasné. Super! (smiech)

Znesiete, keď vám niekto rozpráva do šoférovania?
- Ale áno. Som fajnový človek, takže to v istom zmysle ignorujem. Sú veci, ktoré ma nezaujímajú a naučila som sa ich nepočúvať. Zvyknem byť v pohode.

Lucia Medeková;

Čím vás automobil zaujal?
- Som praktická žena, takže krásne auto je krásne auto, ale nie je to absolútna priorita.

Ženy si vraj vyberajú autá podľa farby. Patríte k nim?
- Keď kupujete nový automobil, kupujete ho samozrejme tak, aby sa vám páčil. Ja osobne, nech už si idem kúpiť čokoľvek, musí sa mi to páčiť. Takže áno, farba je v mojom prípade jednou z rozhodujúcich kritérií.

Lucia Medeková;

Snažíte sa pri policajnej kontrole využiť svoj ženský šarm?
- (Smiech) Pokiaľ ma nekontroluje policajtka, tak... Neviem. Snažím sa to využiť.

Lákalo by vás zviesť sa v off-roade 4×4?
- Na aute s pohonom 4×4 jazdím stále.

Lucia Medeková;

Čomu sa momentálne venujete pomimo témy o automobiloch?
- Predovšetkým veľa pracujem, mám rozbehnutých veľmi veľa projektov. Môj kontakt s verejnosťou je dosť široký, momentálne napríklad robím akciu pre šesťtisíc ľudí. Myslím si, že je to fajn.

Ďakujem za rozhovor.

Foto: www.factorypro.sk a archív Lucie Medekovej



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri