Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Luca Manca na Rallye Dakar havaroval a utrpel vážne zranenia

Thursday, 07. 01. 2010 - 21:56, Andrej Haverda   

Luca Manca na Rallye Dakar havaroval a utrpel vážne zranenia

Taliansky motocyklový pretekár Luca Manca, ktorý havaroval v dnešnej šiestej etape na Rallye Dakar, utrpel vážne zranenia hlavy a lekári ho udržujú v umelom spánku.

 

luca-manca-rally-faraones-2009-befuriouscom.jpg

Rodáka z Ríma previezli do nemocnice Cobre de Calama v hlavnom meste Chile, kde mu diagnostikovali aj zranenie pľúc a niekoľko zlomenín.

Manca sa momentálne nachádza v kritickom stave, je napojený na dýchacie prístroje. Lekári sa snažia stabilizovať jeho stav, aby ho mohli previezť na lepšie vybavenú kliniku do Santiaga. „Je to kritické zranenie. Pacient je napojený na ventilátor a je udržovaný v umelom spánku," uviedol lekár Miguel Cortes.

luca-manca.jpg

Pred štartom štvrtkovej etapy patrilo Mancovi s motocyklom KTM 9. miesto v priebežnom poradí. Jeho najlepším čiastkovým výsledkom v tomto ročníku bolo piate miesto v druhej etape, po ktorom figuroval na 4. priečke v celkovej klasifikácii.

Zdroj: www.i-news.sk

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri