Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Latvala chce pomôcť Hirvonenovi v boji o titul, Wilson stále nechce stanoviť jednotku tímu

Saturday, 02. 07. 2011 - 21:05, Katarína Ďurecová   

Latvala chce pomôcť Hirvonenovi v boji o titul, Wilson stále nechce stanoviť jednotku tímu

Na začiatku druhej polovice sezóny stráca Jari-Matti Latvala na lídra celkovej klasifikácie jazdcov Sébastiena Loeba rovných 70 bodov, čo je dosť priepastný rozdiel. Je síce pravda, že Latvalovi rýchlosť nechýba a väčšinou to boli poruchy jeho Fiesty RS WRC, čo ho vyradilo z boja o víťazstvá, ale v pri pohľade na celú situáciu je jasné, že Latvala tento rok o titul bojovať nebude, čo si jasne uvedomuje. Chce teda aspoň pomôcť svojmu tímovému kolegovi Mikkovi Hirvonenovi, ktorý je v súčasnosti v celkovom poradí jazdcov druhý a na Loeba stráca 17 bodov.

„Titul v jazdcoch je príliš vzdialený a tak sa budem koncentrovať na titul značiek. Samozrejme, pokiaľ budem schopný pomôcť Mikkovi, tak to urobím, ale v prvom rade budem musieť robiť to, o čo ma požiada tím. Stále však ale dúfam, že budem bojovať o víťazstvá", realisticky hodnotí svoju situáciu Jari-Matti Latvala.

Václav Fiala;img-4576.jpg

Zaujímavý je postoj i Malcolma Wilsona, ktorý i napriek tomu, že sezóna je už v druhej polovici a karty sú jasne rozdané, stále odmieta ustanoviť Mikka Hirvonena za tímovú jednotku: „Momentálne je pozícia našich jazdcov rovnaká a tak to i ostáva", hovorí. Otázkou ale je, či sa mu to v závere sezóny (opäť raz) nevypomstí.

Isté ale je, že Mikko Hirvonen a i celý Ford to bude mať s bojom o titul ťažké. Najbližšie ich síce čaká Rally Finland, na ktorej sú tradične domáci Fíni veľmi silní, potom ale prídu obávané asfaltové rally, na ktorých Ford naposledy porazil Citroen (respektíve Sébastiena Loeba) v roku 2006 a i to bolo na Rally Monte Carlo, čo je značne špecifické podujatie. Ford v súčasnosti stráca na Citroen v šampionáte značiek 55 bodov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri