Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Vo Fínsku sa predstaví vyše 120 posádok, 21 z nich vo WRC

Sunday, 03. 07. 2011 - 11:02, Katarína Ďurecová   

Vo Fínsku sa predstaví vyše 120 posádok, 21 z nich vo WRC

Štartová listina pre Rally Finland je ako už tradične bohatá, tento rok sa vo Fínsku predstaví dokonca až neuveriteľných 124 posádok, z toho 21 z nich bude štartovať za volantom áut špecifikácie WRC. Okrem kategórie WRC sa vo Fínsku ide taktiež SWRC, PWRC a predstavia sa i mladé nádeje z WRC Academy.

Ford Fiest RS WRC vo Fínsku uvidíme až 11. Okrem továrnych jazdcov a domácich hviezd Mikka Hirvonena a Jariho-Mattiho Latvalu, ktorých ambície iste nebudú iné ako víťazstvo sa vo Fínsku predstavia i Matthew Wilson, ktorý zrejme nakoniec zohnal na štart peniaze (viac o jeho finančných problémoch sa dočítate v tomto článku), Mads Ostberg, Henning Solberg a Jevgenij Novikov. Všetci títo štyria jazdci budú hájiť farby tímu Stobart. Ďalej to budú Dennis Kuipers a René Kuipers, Khalid Al-Qassimi a v neposlednom rade i dvaja domáci borci - Jari Ketomaa a Janne Tuohino, ktorí iste budú chcieť prekvapiť.

Vladislav Maschl;img-9601.jpg

V továrnom tíme Citroenu sa ako už tradične predstavia Sébastien Loeb a Sébastien Ogier. Okrem nich budú s Citroenom DS3 WRC štartovať i Petter Solberg a domáci Kimi Raikkonen.

Pomerne veľké zastúpenie bude mať na fínskych tratiach i značka Mini. Vo Fínsku okrem továrneho tímu so zložením Dani Sordo a Kris Meeke nastúpia s Mini John Cooperom Works WRC i Armindo Araujo, Daniel Oliveira a domáci jazdci Matti Rantanen a Mattias Therman.

Veľmi silná konkurencia sa zíde i v kategórii SWRC. Tam sa objaví Martin Prokop, rýchly Estónec Ott Tänak, ktorý bude iste myslieť na najvyššie priečky, Bernardo Sousa a Frigyes Turán. Všetci títo jazdci budú štartovať s Fordom Fiesta S2000. Za volantom Škody Fabie S2000 sa predstavia líder šampionátu a zrejme najhorúcejší kandidát na víťazstvo domáci Juho Hänninen a jeho tímový kolega Herman Gassner Jr., Eyvind Brynildsen či ďalší z mladých a talentovaných Estóncov Karl Kruuda. Veľmi zaujímavý je štart jazdca Škody UK v IRC Andreasa Mikkelsena a mladého Fína Joonasa Lindroosa, ktorí taktiež nastúpia so Škodou Fabia S2000, ale v tíme Volkswagen Motorsport. Volkswagen totiž vo Fínsku začína so svojim programom výberu mladých a talentovaných jazdcov do svojho tímu, ktorý vstúpi do WRC v roku 2013. Z tradičných účastníkov SWRC sa vo Fínsku ešte objaví i Albert Llovera so svojim Fiatom Abarth Grande Punto S2000.

Radek Vojtěchovský;img-0791.jpg

V kategórii PWRC sa predsavia Patrik Flodin, Paulo Nobre, Michal Kosciuszko, domáci jazdec Jukka Ketomäki, obaja lídri priebežného hodnotenia tejto kategórie Hayden Paddon i Martin Semerád, štvorica Ukrajincov Oleksandr Saliuk, Aleksej Kikireshko, Valerij Gorban a Jurij Protasov, Rus Dmitrij Tagirov, ďalej Nicolas Fuchs, Benito Guerra, či dvojica jazdcov zo Spojených arabských emirátov Majed Al Shamsi a Bader Al Jabri.

Na fínskych tratiach budú o body bojovať i mladí a nádejní jazdci WRC Academy, líder priebežného poradia a víťaz oboch zatiaľ odjazdených rally tejto kategórie Estónec Egon Kaur by iste rád pridal na svoje konto tretie víťazstvo, proti budú určite druhý jazdec priebežného poradia Argentínčan Miguel Baldoni, Ír Alastair Fisher, Talian Andrea Crugnola, Austrálčan Brendan Reeves, Švédi Fredrik Ahlin a Viktor Henriksson, či asi najznámejší jazdec z tejto série Ír Craig Breen.

Radek Vojtěchovský;img-1205.jpg

Z ďalších zaujímavých mien sa vo Fínsku objaví PG Andersson, ktorý bude štartovať so Subaru Imprezou R4. Domáci Jarkko Nikara sa objaví za volantom Mitsubishi Lancera Evo IX a Brit Harry Hunt bude štartovať so svojim zeleným Citroenom DS3 R3.

Kompletnú štartovú listinu na Rally Finland nájdete tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri