Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kubica a Protasov s najrýchlejšími časmi na rýchlostných skúškach

Thursday, 19. 02. 2015 - 18:50, Katarína Ďurecová   

Kubica a Protasov s najrýchlejšími časmi na rýchlostných skúškach

Dvojica jazdcov WRC, ktorí obúvajú pneumatiky Pirelli, Robert Kubica a Jurij Protasov, si na svoje konto na Rally Sweden okrem penalizácie a pokuty pripísali taktiež i po jednom najrýchlejšom čase na rýchlostných skúškach. Jedná sa o fakt, ktorý možno až tak neprekvapí v prípade Kubicu, ktorý vyhral štyri RS už na Rallye Monte Carlo, Protasov bol však na RS najrýchlejší prvýkrát.

Jurij Protasov bol najrýchlejší na RS6 a i vďaka tomu dokončil celú rally na deviatom mieste, čo je jeho najlepším umiestením vo WRC a taktiež i jeho prvá bodovaná pozícia, ktorú získal za volantom WRC špeciálu (v minulej sezóne dokázal tento ukrajinský jazdec získať dve desiate miesta za volantom Fordu Fiesta R5). „Som veľmi spokojný s mojim výkonom na tejto rally a taktiež i s výsledkom. Pneumatiky Pirelli mi v tomto smere veľmi pomohli, i vďaka ním som ako súkromný jazdec dokázal poraziť tých továrenských a vyhrať rýchlostnú skúšku, čo je pre nás veľká satisfakcia. Dúfam, že sa budem podobne zlepšovať i v budúcnosti," vyjadril sa po vydarenom podujatí Protasov.

Martin Trenkler;mg-5894-1.jpg

So svojim výkonom bol napriek penalizácii a taktiež i technickým problémom z prvého dňa spokojný i Robert Kubica, ktorý nakoniec skončil na 19-tom mieste: „Bola to pre nás dobrá rally. Neurobil som počas nej žiadnu chybu. Nanešťastie sme ale neboli schopní dokončiť na bodoch kvôli technickému problému z piatku, ale celkovo som zo svojim výkonom veľmi spokojný." Pripomeňme len, že Kubica bol na Rally Sweden najrýchlejší na RS17.

Protasov a Kubica síce vyhrali na švédskej rally po jednej rýchlostnej skúške a Protasov dokonca skončil deviaty, ani jeden z nich však nebol najlepším jazdcom Pirelli. Týmto titulom sa môže pýšiť Martin Prokop, ktorý podujatie dokončil na ôsmom mieste.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri