Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Neuveriteľná rýchlosť Roberta Kubicu na Rallye Monte Carlo

Monday, 02. 02. 2015 - 19:09, Katarína Ďurecová   

Neuveriteľná rýchlosť Roberta Kubicu na Rallye Monte Carlo

I keď pódium Rallye Monte Carlo ovládol tím Volkswagen Motorsport, o Robertovi Kubicovi sa počas tejto rally a najmä po jej skončení hovoril prinajmenšom rovnako často. Ten rally po niekoľkých haváriách síce nedokončil, ale na svoje konto si pripísal štyri najrýchlejšie čiastkové časy, na RS10 dokonca nadelil druhému Krisovi Meekovi vyše 33 sekúnd.

„Ani som si nemyslel, že idem až tak rýchlo. Vedel som, že pneumatiky som zvolil správne, ale i tak sme nemali na tratiach veľký grip. Nedbali sme ale na to a keď som uvidel svoj čas, bol som dosť prekvapený. Musím poďakovať Pirelli za vynikajúcu prácu pri príprave pneumatík na jedno z najťažších podujatí sezóny," vyjadril sa po desiatej rýchlostnej skúške Kubica, ktorý nakoniec rally nedokončil. „Pokiaľ by mi niekto pred dvoma či troma týždňami povedal, že na Rallye Monte Carlo budem schopný byť takto rýchly, neveril by som tomu," dodal ešte na margo svojho výkonu Poliak.

Tibor Szabosi;sf-2404.jpg

A práve fakt, že Robert Kubica jazdí na pneumatikách Pirelli primárne prispel k skloňovaní jeho mena po skončení podujatia. V oficiálnych zostrihoch, či už na WRC+, či inde podľa slov viacerých fanúšikov Kubica figuroval len zhruba pol minúty (zostrih má 50 minút), čo je vzhľadom na jeho štyri najrýchlejšie časy a ďalšie štyri havárie, či situácie na hrane až neuveriteľne málo. Taký názor teda majú primárne poľskí fanúšikovia, ktorí dokonca prišli s iniciatívou #WeWantKubica (chceme Kubicu v oficiálnych WRC médiách), kde vyzývajú promotéra WRC, aby Kubicu neignoroval len preto, lebo jazdí na pneumatikách Pirelli a nie na Michelinoch, ktoré sú jedným z hlavných sponzorov WRC.

Kubicov výkon na Rallye Monte Carlo pochválili i obaja najväčší kandidáti na víťazstvo, Sébastienovia Loeb a Ogier. „Odviedol výbornú prácu, bol rýchly na množstve rýchlostných skúšok a ukázal, že je schopný bojovať na čele. O Robertovi ale všetci vieme, že je jedných z najlepších jazdcov sveta," vyjadril sa úradujúci šampión. Sébastien Loeb Kubicu dokonca porovnával priamo s Ogierom: „Robert išiel veľmi dobre - skutočne ma ohromil. Bol veľmi blízko k Sebovi (Ogierovi) čo sa týka pozície na trati a zajazdil z nej skutočne dobré časy."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri