Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kto môže, mieri pod Spielberg na F1. Dnes začali tréningy

Friday, 07. 07. 2017 - 16:30, Ľuboš Kašický   

Kto môže, mieri pod Spielberg na F1. Dnes začali tréningy

Podľa očakávania sú Mercedes, Ferrari a RedBull tri najrýchlejšie tímy voľných tréningov s rakúskou „vôňou domova" a rykotom ryčiacich motorov F1.


Keď sme ako „záklaďáci" mali službu na rote, či na bráne, tak sme kontrolujúcemu „deveťákovi" hlásili - „Počas moje služby sa nič mimoriadne nestalo..." A presne to by sa dalo zahlásiť aj po úvodných piatkových tréningoch na víkendovú veľkú cenu Rakúska pod hradom Spielberg.

haa01.jpg

Podľa očakávania po nádhernom a rýchlom okruhu Red Bull Ring lietali najrýchlejšie monoposty značky Mercedes, ktoré naháňali chlapci v kombinézach od Ferrari a RedBullu. Lewis Hamilton niekoľkokrát vylepšil rekord okruhu a bezpečne si kontroloval svoj piatkový program. Myslím, že niet pochýb o tom, komu tento rýchly okruh lepšie sedí.

me02-6.jpg

V divácky nudnom testovacom rytme si tímy urobili domáce úlohy a vyskúšali dovezené novinky. Najviac ich hlásili v tíme Williams, ktorý poriadne upgradoval celý podvozok, no na jeho výsledkoch sa to zatiaľ veľmi neodrazilo. Sľubne naopak vyzerá zatiaľ nová špecifikácia motorov Honda, ktoré dostali obaja piloti McLarenu. Alonso figuruje na ôsmom a Vandoorne na dvanástom mieste. A to je s ohľadom na tohtoročné mclareny pekné. Len, aby im to vydržalo aj v nedeľu.

rb05-4.jpg

Dopoludnia namiesto Hulkeberga dostal v tíme Renault šancu zajazdiť si platiaci Rus Sergej Sirotkin, no veľa toho neukázal. Popoludní potom Hulk zapísal deviaty čas, no jeho vystresovaný britský kolega Palmer, nad ktorým visí kubicov meč, stihol odkrúžiť iba sedem kôl a pomalšie boli už iba „zomierajúce" saubery.

res-fp2.jpg

Preteky pod Spielbergom bývajú rýchle a dramatické. Vlani sa dokonca o víťazovi rozhodovalo až v závere, keď sa do seba opreli obidva mercedesy. Kto by mal chuť zažiť „vôňu domova" a adrenalínový rakúsky záver F1, tak nech zabudne na babu z Pezinka a zájde k juhozápadným susedom. Rozhodne to má lepšiu atmosféru, ako v telke. Lístky ešte sú, ale musíte sa poponáhľať. Sobotňajšia kvalifikácia začína, rovnako, ako nedeľňajšie preteky, o 14.00 nášho času.

mcl03-3.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri