Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton – Dnes by tu na otázky mal odpovedať Jean Todt

Friday, 07. 07. 2017 - 08:37, Ľuboš Kašický   

Hamilton – Dnes by tu na otázky mal odpovedať Jean Todt

Na štvrtkovej tlačovke pred GP Rakúska sa stretli Hamilton s Vettelom a hlavnou témou bol pochopiteľne azerbajdžanský incident a rozhodnutie FIA.


Rozdiel medzi najväčšími favoritmi na tohtoročný titul majstra sveta F1 je pred nadchádzajúcou veľkou cenou u našich juhozápadných susedov iba štrnásť bodov. Vettel s Hamiltonom mali v predošlých pretekoch incident a preto nemohol rakúsky víkend začínať inak, ako tlačovkou s týmito kohútmi. Olej do ohňa priliala aj FIA, ktorá síce začala samostatné v pondelok prešetrovanie prípadu z pohľadu bezpečnosti, no výsledok bol impotentný.

stvr01.jpg

„Pri všetkej úcte k Jeanovi Todtovi si myslím, že dnes tu na tlačovke mal sedieť on," konštatoval veľavravne Hamilton, ktorý si nemyslí, že iba napomenutie od FIA je primeraný trest pre Vettela. „Na konanie do Paríža prizvali aj mňa, no ja som poslal Todtovi sms a ospravedlnil som sa s tým, že už nemám viac k tomu čo dodať. Dáta potvrdili, že som nebrzdil a Sebastian si to musí vyriešiť sám."

me01-7.jpg

Nemcovi, ktorému by väčší trest dala azda iba cyklistická federácia, nadelila FIA iba otcovské napomenutie a karavána ide ďalej. Vettel si za to musí chvíľu sypať na hlavu popol, aby proti sebe príliš nepopudil verejnosť a novinárov. „Nechcem to už ďalej nafukovať. Bolo to moje nesprávne rozhodnutie. Nie som za to hrdý, ale už k tomu nemám čo dodať. Vziať späť to nemôžem a ľutujem toho," spieva dokola nemeckú pesničku pilot tímu Ferrari. Je teda už na každom z fanúšikov, či mu to takto stačí a na ktorú stranu sa pridá. Každopádne by sme sa však už mali posunúť ďalej, lebo súboj o titul sa blíži do polovice sezóny a môže byť ešte pekne ostrý.

fe02-12.jpg

Pripomeňme si teda, že v piatok sa začínajú voľné tréningy o 10.00 a o 14.00 nášho času. V sobotu sa hodinový tretí tréning jazdí od 11.00 a kvalifikácia začína o štrnástej. V nedeľu potom GP štartuje v tradičnom čase o 14.00 nášho času.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri