Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton mení prevodovku. Využije to Vettel?

Saturday, 08. 07. 2017 - 08:07, Ľuboš Kašický   

Hamilton mení prevodovku. Využije to Vettel?

Doteraz najrýchlejší chlapík pod Spielbergom dostane do nedeľňajších pretekov penalizáciu prepadu o päť miest na rošte.


Kto sledoval piatkové voľné tréningy na nedeľňajšiu veľkú cenu Rakúska, tak mu neušlo, že Lewis Hamilton sa sťažoval na neidentifikovateľné problémy. Tím mu odporučil, aby tréning dokončil. Neskôr sa ukázalo, že problémom je naozaj „chytená" prevodovka.

me04-3.jpg

Podľa vyjadrenia tímu ide o prevodovku, ktorá sa ozývala už v Baku a Mercedes nechce riskovať a radšej podozrivú prevodovku vymení. Mimochodom Mercedes avizoval FIA výmenu už v utorok. Pravidlá vravia, že prevodovka musí vydržať minimálne šesť pretekov. Ak príde výmena ešte pred týmto stanoveným limitom životnosti, tak je pretekár potrestaný penalizáciou.

Pre Hamiltona to teda znamená penalizáciu straty piatich miest na štarte a ak by aj vyjazdil pole position, tak bude štartovať až ako piaty. Na rýchlej trati je zopár miest, kde sa predbiehať dá a tak by to nemal byť závažnejší problém. Každopádne je to však šanca pre Angličanových súperov. Ako ju využijú?

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri