Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bottas porazil Vettela aj Hamiltona. Angličan odštartuje ôsmy!

Saturday, 08. 07. 2017 - 15:29, Ľuboš Kašický   

Bottas porazil Vettela aj Hamiltona. Angličan odštartuje ôsmy!

Žlté vlajky spomalili finále dnešnej kvalifikácie na rakúsku veľkú cenu, keď haas Romaina Grosjeana zostal nemohúcne stať v druhom sektore a už nikto nedokázal atakovať najlepší čas Valtteri Bottasa, ktorý vybojoval za Mercedes druhú pole position cez kolegu Hamiltona. „Nebolo to najlepšie kolo, ale nakoniec to stačilo," skonštatoval Fín, ktorý zajtra odštartuje z prvého miesta.

 

me06-6.jpg

Lewis Hamilton, ktorý potreboval kvalifikáciu vyhrať, aby sa na štarte po penalizácii neprepadol hlboko, však dnes nestačil nielen na kolegu Bottasa, ale ani ferrari Sebastiana Vettela a zajazdil až tretí čas. Trest päť miest na štarte za výmenu prevodovky ho však odsunie až na ôsme miesto a bude mať čo naháňať. „Gratulujem Valtterimu. Chcel som lepší čas, ale nedokázal som to. Zajtra sa vynasnažím urobiť čo najlepšiu robotu. Štartujem na supersoftoch, ktoré sú tvrdšie a mali by vydržať dlhšie," bilancoval anglický pretekár po kvalifikácii.

fe07-2.jpg

Medzi obidva mercedesy sa vklinili obidva ferrari, keď Vettel bude štartovať z druhé miesta a Räikkonen, ktorý vyjazdil dnes štvrtý najrýchlejší čas, odštartuje zajtra z tretieho miesta. Až za nimi potom dojazdila dvojica redbullov, ktoré sa tiež o miesto posunú dopredu.

foi04.jpg

Sklamaním je prepad tímu Williams, ktorému sa nový aerobalík evidentne nepodaril a jeho nešťastní pretekári sa nedostali ani do druhej časti kvalifikácie a horšie skončili už iba podvyživené saubery. Naopak nesklamali v tíme Force India, keď sa obaja chlapci dostali do TOP10 a k ním sa pridal ešte Sainz na toro-rosso a šokujúco aj Francúz Grosjean so svojim haas-ferrari. Peknú pozíciu a ohlasovaný progres naznačili v McLarene, ktorý už nefiguruje na konci, ale Alonso a Vandoorne odštartujú zo špičky druhej desiatky.

mcl01-3.jpg

Máme teda vytvorené predpoklady, aby sa nám zajtra na trati diali veci a preto si to nenechajte utiecť. Štartuje sa o 14.00 nášho času.

res-q3-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri