Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Koncept offroadu GLA 45 AMG

Saturday, 07. 12. 2013 - 23:34, Ivan Václavík   

Koncept offroadu GLA 45 AMG

Koncept kompaktného SUV GLA 45 AMG predstavil Mercedes-Benz na medzinárodnom autosalóne v americkom Los Angeles (International Auto Show). Koncept nového offroadu dostal fascinujúci dizajn vrátane doplnkov, typických pre pretekárske autá. Viaceré časti vozidla sú exkluzívne vyhotovené v čiernej, striebornej, striebrosivo-červenej a červenej farbe.

mercedesgla-45-amg-8829g.jpg

Koncept GLA 45 AMG poháňa najsilnejším sériovo vyrábaným štvorvalcový motor na svete - turbomotor AMG so zdvihovým objemom 2 litre, výkonom 265 kW (360 k) a maximálnym krútiacim momentom 450 newtonmetrov. Agregát ponúka výborné jazdné vlastnosti pri súčasne nízkych hodnotách spotreby paliva.

Tobias Moers, predseda predstavenstva spoločnosti Mercedes-AMG GmbH skonštatoval: „Najsilnejší štvorvalec na svete a pohon všetkých kolies AMG Performance 4MATIC robia z konceptu GLA 45 AMG jedinečnú ponuku." 

mercedesgla-45-amg-8828g.jpg

Číslo sedem pred desatinnou čiarkou pri spotrebe paliva na 100 kilometrov a splnenie emisnej normy EU 6 dokazujú, že v spoločnosti Mercedes-AMG sa najvyššie výkony nedosahujú na úkor životného prostredia. Zrýchlenie z nula na 100 km/h za menej ako päť sekúnd prezentuje dynamiku, ktorá je typická pre značku AMG. Vďaka pohonu všetkých kolies 4MATIC a 7-stupňovej športovej prevodovke AMG SPEEDSHIFT DCT presviedča koncept GLA 45 AMG svojim rovnako športovou, ako aj efektívnou koncepciou pohonu. 

mercedesgla-45-amg-8827g.jpg

Na aute sú pneumatiky 255/35 R 21. Disky v matnom čiernom laku a s červeným lemom priťahujú pohľady. Strmene bŕzd vysokovýkonného brzdového systému sú v červenej farbe. Vzhľad pretekárskeho vozidla pripomína štartové číslo 45 na dverách a výrazné logo AMG na hornom okraji čelného skla. Ďalšie exkluzívne dizajnové prvky AMG sú mriežka chladiča v striebornom chróme, obloženie bočných prahov s vložkami vo vysokolesklej čiernej farbe, nápis TURBO AMG na predných blatníkoch, vysokolesklé čierne strešné lišty a veľký zadný spojler. 

mercedesgla-45-amg-8825g.jpg

Trvalý dojem zanechá športová fólia na kapote motora, boku vozidla, zadnom stĺpiku, ako aj v zadnej časti vozidla. K tomu sa hodia výrazné červené prvky na maske chladiča, vonkajších zrkadlách, výstupe difúzora a na zadnom spojleri AMG. V zadnej časti dominuje difúzor s čiernym ozdobným prvkom a dve hranaté, vysokolesklé čierne koncovky výfukov s dizajnom dvojitej koncovky.

mercedesgla-45-amg-8824g.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri