Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KEKO Racing Team v Košiciach nebol celkom spokojný

Tuesday, 16. 07. 2024 - 16:48, Miroslav Majláth   

KEKO Racing Team v Košiciach nebol celkom spokojný

Marián Kekeňák má za sebou v priebehu posledného mesiaca už tretie podujatie na ktorom štartoval. Napriek tomu bral v Košiciach ďalšie ocenenia.

 

Tibor Szabosi

Jubilejná 50. Garrett Rally Košice 2024 sa rovnako ako predchádzajúce tri podujatia, sa konala za nesmierne vysokých, ba až tropických horúčav. A to ešte nehovoríme o súťažnom vozidle, ktoré sa hreje podstatne viac ako civilné a na klimatizáciu v ňom môžu všetci zabudnúť. Presne v takomto prostredí museli fungovať aj Marián Kekeňák a Zdenko Bystrán.

Tibor Szabosi

„Je toho už naozaj dosť a priznávam, že som z toho už unavený. Rýchlostné skúšky budú rýchle a sú aj poriadne rozbité. Je to dosť nebezpečné, ale verím, že to zvládneme,“ zhodnotil Marián Kekeňák v piatok podvečer.

Tibor Szabosi

Už v sobotu popoludní, keď štartovala úvodná, z piatich rýchlostných skúšok úvodnej etapy začali drobné problémy s vozidlom Ford Fiesta Proto. Či to bolo vysokými teplotami, alebo niečím iným, to nikto nevie, ale Ford jednoducho akosi nechcel pridávať. Z toho samozrejme pramenili nie celkom dobré časy, s čím Marián nebol celkom spokojný. Ak k tomu pripočítame rozbité disky, či uletené koleso na mestskom okruhu, Marián zhodnotil prvú etapu ako nie dobre vydarenú.

Tibor Szabosi

„Nebolo to vôbec dobré. Auto nevieme prečo nemalo dostatočný výkon, navyše rýchlostná skúška Bogota bola fakt veľmi rozbitá. Prerazili sme tam pneumatiku aj disk, absolvovali sme na defekte osem kilometrov a boli sme fakt radi, že sme došli až do cieľa. No a na mestskom okruhu som škrtol obrubník a zrazu nás predbiehalo naše vlastné koleso. Podarilo sa nám to nejako dať dokopy priamo na rýchlostke a dôjsť do cieľa. Odmenou nám síce boli body za tretie miesto v triede 11, v absolútnom poradí sme však úplne prepadli. Zdeno to už chcel úplne vzdať a odstúpiť, ale nakoniec mechanici dali auto vo večernom servise dohromady a v nedeľu sme pokračovali ďalej,“ doplnil v sobotu večer Marián Kekeňák.

Tibor Szabosi

Hovorí sa, že ráno je múdrejšie večera. Keď bola sobota zlá, nedeľa bola výborná. Takto jednoducho by sa dala v prípade KEKO Racing Teamu zhodnotiť druhá etapa 50. Garrett Rally Košice 2024. Auto pridávalo, fungovalo a v kokpite Fordu Fiesta Proto panovala pohoda. A Marián Kekeňák so Zdenkom Bystránom nakoniec dojazdili v rámci samostatne bodovaného dňa na druhom mieste v triede 11 a v celkovom poradí medzinárodného slovenského rally majstrovstva im patrilo šestnáste miesto.

Tibor Szabosi

„Napriek tomu, že to možno zvonku vyzeralo, že všetko funguje, nebolo to tak. Naše trápenie pokračovalo a užili sme si iba rýchlostnú skúšku Herľany. Regeta bola totiž neskutočne rozbitá a nebezpečná. Dobre nech iba nenadávam, došli sme do cieľa, berieme ďalšie body do priebežného hodnotenia, ale na túto súťaž chcem čím skôr zabudnúť. Vďaka patrí partnerom KEKO Racing Teamu za podporu a mechanikom za výborný servis,“ uzavrel Marián Kekeňák.

T. Szabosi;20240712-105503.jpg

V KEKO Racing Teame teraz nasleduje dlhšia pauza, ktorú určite využijú na činnosť pri ktorej obe vozidlá tímu dajú mechanici dokopy. Najskôr ich asi uvidíme začiatkom mesiaca august na kopcových pretekoch na Jankovom vŕšku.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri