Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kolčák aj po Rally Košice naďalej lídrom priebežného poradia

Tuesday, 16. 07. 2024 - 16:21, Miroslav Majláth   

Kolčák aj po Rally Košice naďalej lídrom priebežného poradia

Chooligan Racing Team a Robo Kolčák napriek problémom v prvej etape udržali priebežné prvé miesto v slovenských rally majstrovstvách.

 

Tibor Szabosi

Ako viete, Robo Kolčák po tom, čo Zuzana Lieskovcová ochorela, riešil na poslednú chvíľu náhradného spolujazdca. To sa podarilo a vedľa Roba do Škody Fabia RS Rally2 sa posadil Július Lapdavský.

Tibor Szabosi

„Snáď sme na Košice dobre pripravení, auto je otestované, nastavené, no a s Julom sme si to vyskúšali na shakedowne, na viac čas nebol. Rally Košice budú veľmi ťažké, rýchlostné skúšky sú nevyspytateľné, zradné a veľmi šmykľavé. Ak k tomu pripočítame toto vražedné teplo, bude to nesmierne náročné. Teší ma ale, že už pri predstavované súťažných posádok prišlo neskutočné množstvo ľudí, dúfam, že to vydržia aj počas víkendu. Jediné, čo ma mrzí je to, že nemôžem byť doma a užívať si piate narodeniny mojich nádherných milovaných dcér, dvojičiek. Určite im to však vynahradím,“ povedal na štartovacej rampe Robo Kolčák.

Tibor Szabosi

Počas soboty a nedele (13. – 14.7.2024) v rámci 50. Garrett Rally Košice 2024 nielen na Chooligan Racing Team, Roba a Jula a ich Škodu Fabia RS Rally2, ale aj všetkých takmer deväťdesiat súťažných posádok čakala trať o celkovej dĺžke takmer štyristoosemdesiat kilometrov. V tomto počte bolo započítaných už aj takmer stodvadsaťpäť ostrých kilometrov, ktoré boli rozdelené do deviatich rýchlostných skúšok. Celí súťaž pritom bola dvojetapová.

Tibor Szabosi

V sobotu po solídnom výkone v prvom teste prišiel druhý a s ním aj drobný výlet mimo trať. Napriek faktu, že auto bolo v poriadku, Škoda Fabia RS Rally2 skončila visieť na bruchu a tak nasledovalo predčasné odstúpenie zo súťaže.

Tibor Szabosi

„Trochu sme sa dávali dokopy s Julom aby nám to v aute navigačne fungovalo. Všetko bolo fajn, zvykali sme si na seba, akurát v druhej rýchlostke zákruta nebola tá, ktorá mala byť. Ostali sme visieť na bruchu, ale aj napriek tomu, že nám fanúšikovia pomáhali dostať auto naspäť na cestu sa to nepodarilo. Tak ostalo jediné, odstúpiť. Zajtra ideme ďalej,“ zhodnotil Robo po smolnom odstúpení.

Tibor Szabosi

V nedeľu posádka Chooligan Racing Teamu vyrazila bojovať s cieľom vybojovať čo možno najviac možných bodov do priebežného hodnotenia seriálu. Teray boli zákruty tam kde majú byť, auto rovnako fungovalo a tak Robo Kolčák s Júliusom Lapdavským dojazdili až do cieľa, pričom vybojovali podstatné body, ktoré Roba Kolčáka udržali na vedúcej priečke absolútneho slovenského rally poradia aj po Rally Košice.

Tibor Szabosi

„Sme úspešne v cieli, podarilo sa nám to dobojovať. Nebolo to ľahké, ale podarilo sa nám dnes jazdiť dobré časy, ktoré nám umožnili brať kopu bodov a udržať si priebežné prvenstvo v medzinárodnom slovenskom rally šampionáte. Moja vďaka samozrejme patrí partnerom Chooligan Racing Teamu, mechanikom, spolujazdcovi Júliusovi, ale aj mojej rodine a mojim dvom malým dcérkam,“ doplnil v cieli súťaže Róbert Kolčák.

Chooligan Racing Team

Chooligan Racing Team ako aj Roba Kolčáka teraz čaká takmer mesiac dlhá pauza. Vynecháva totiž ďalšie kolo slovenského rally šampionátu, Rajd Rzeszowski a svoje sily sústredí na podujatie zaradené do seriálu FIA European Rally Championship 2024. A nebude to nič menšie ako legendárna Barum Czech Rally Zlín.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Najnovšie galérie

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri