Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Jordi Arcarons sa vracia (a nie je sám)

Saturday, 20. 11. 2010 - 06:00, Michal Kostka   

Jordi Arcarons sa vracia (a nie je sám)

Hoci Jordi Arcarons nikdy Dakar nevyhral, na konte má šesť výsledkov v prvej trojke a s dvadsiatimi siedmymi etapovými víťazstvami je druhý v historických tabuľkách. Tento rok sa španielsky jazdec opäť posadí do sedla svojej KTM, cieľom však nebude útok na najvyššie priečky.

Laia Sanz a Jordi Arcarons

Naposledy sa Arcarons objavil na štarte v roku 2002 a skončil siedmy. On sám nikdy nepocítil radosť z víťazstva na najslávnejšej rally, mohol však oslavovať spolu so svojimi zverencami. Pod jeho vedením sa v roku 2004 stal Nani Roma prvým španielskym víťazom Dakaru. Po Romovi doviedol dva razy k víťazstvu aj Marca Comu v rokoch 2006 a 2009.

Laia Sanz

Na štarte v Buenos Aires tentoraz bude Arcarons opäť ako jazdec, ktorý myslí na víťazstvo. Nie však svoje. To jeho chránenkyňa, Laia Sanza, bude útočiť na víťazstvo v ženskej kategórii. Arcarons má za úlohu sprevádzať mladú debutantku a odovzdať jej svoje skúsenosti. „S Laiou sme o štarte na Dakare hovorili už od jej šestnástich rokov. Keď začala svoj plán realizovať, obzeral som sa po vhodnom jazdcovi, ktorý by ju sprevádzal. Potom mi však navrhla, aby som s ňou šiel ja. A tak som sa vrátil k cvičeniu a diéte," popisuje svoj návrat Arcarons.

Laia Sanz

S Arcaronsom ako tímovým kolegom má Laia Sanz výhodu na svojej strane. „Je pre mňa česť, že sa Jordi vrátil aby ma podporoval. Ako malá som ho sledovala v televízii, chcela som byť tak dobrá ako on. A teraz ide na Dakar spolu so mnou..." prezrádza aktuálna svetová šampiónka v triale. Na majstrovstvách sveta debutovala v roku 2000 a hneď slávila zisk titulu. Porazená bola len raz, v roku 2007 a celkovo sa hrdí už desiatimi majstrovskými trofejami. Pred svojím prvým Dakarom spoznáva taje road booku a neskrýva pokoru: „Mojím cieľom je prísť do cieľa. Dakar je náročný fyzicky aj psychicky, nič nesmieme zanedbať. Urobím všetko pre to, aby som uspela."

Zdroj: ASO



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri