Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Dakar 2011: Príprava trate ukončená

Friday, 19. 11. 2010 - 06:00, Michal Kostka   

Dakar 2011: Príprava trate ukončená

V októbri sa pozornosť Čile upierala na osud baníkov, ktorí sa po 69 dňoch dostali zo zajatia dolu v blízkosti mesta Copiapo, v púšti Atacama. V tom istom čase boli David Castera a jeho tím na poslednej ceste krajinou pred tým, ako sa tadiaľ v januári dakarská rally.

Cieľom poslednej výpravy bolo napísať a navrhnúť road book pre šesť čílskych etáp. Štyri vozidlá prešli prevažne piesočným terénom. Etapy s dlhými dunovými poľami preveria schopnosti posádok prekonávať prekážky. Športový riaditeľ David Castera upozornil na možné zmeny vlastností piesku v závislosti na počasí: „Je oveľa ťažšie prekonať duny keď je piesok jemný a ľahšie sa dá zapadnúť. Presne to v januári, keď je v Čile leto, hrozí a preto sme sa uistili, že vozidlá budú schopné prejsť všetky pripravené úseky." V týchto horách piesku môže chyba v navigácii spôsobiť minúty, ba až hodiny trápenia sa. „Na trati sú miesta kde sú duny tak vysoké, že ak medzi nimi zostanete môže byť priam nemožné dostať sa von bez pomoci," varuje David Castera.

Čo ďalej?
Trasa je naplánovaná, schválená a zaznamenaná. Teraz začína časovo náročný prepis poznámok pozbieraných cestou do konečnej podoby road booku. Ten povedie súťažiacich počas celej etapy a posádky ho do rúk dostanú vždy až po dokončení predchádzajúcej etapy.

ASO;

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri