Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Armin Schwarz: Vegas to Reno

Thursday, 18. 11. 2010 - 20:33, Michal Kostka   

Armin Schwarz: Vegas to Reno

Drahí priatelia,

tretie miesto celkovo, druhé v triede Trophy Truck - moja premiéra vo vrcholnej triede púštnych súťaží nemohla dopadnúť lepšie. Roger Norman mi ponúkol účasť na 540 míľ dlhej súťaži z Las Vegas do Rena v jednom z jeho 840-koňových Trophy Truckov. Podrobne mi vysvetlil o čom je toto monštrum s pohonom zadnej nápravy, na spoznanie jazdy som mal len 20 míľ.

Armin Schwarz;

Roger absolvoval kvalifikáciu a keďže nás neposlúchala navigácia, museli sme sa uspokojiť s 26. miestom na štarte. Za normálnych okolností je Roger medzi prvými piatimi štartujúcimi. Viacnásobný víťaz Baja 1000 však nie je človek, ktorý sa nechá rozladiť ak štartuje trochu vzadu. Namiesto bedákania poriadne šliapol na pedál. Keď som od neho na 308. míli preberal auto, bol už na šiestej priečke! Po krátkej chvíli som si, v rámci možností, na Trophy Truck zvykol. Len na ukážku: nohu z plynu dole nedáte ani keď v rýchlosti 120 míľ za hodinu prekonávate metrové hrby. V tejto rýchlosti prechádzame zákruty šmykom - je to skvelý pocit, fanúšikovia sú šťastní.

Armin Schwarz;

Na 450. míli ma čakalo prekvapenie: ešte nikdy v mojej doterajšej kariére som s autom neletel tak vysoko a ďaleko ako tu. Dopad bol pomerne tvrdý, poškodili sme hnací hriadeľ. Do servisnej zóny vzdialenej 25 míľ sme prišli rýchlosťou 40 míľ za hodinu. Mechanici vymenili poškodenú hriadeľ a prezuli auto prakticky okamžite a my sme boli späť na trati - na ceste k pódiovému umiestneniu!

Armin Schwarz;

Čo na to povedať? Veľké „Ďakujem" Rogerovi Normanovi za jeho nesmiernu vieru vo mňa, celému jeho tímu a našim chlapcom z AGM tímu za nádhernú podporu.

S pozdravom
Armin



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri