Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Je okruh v Baku naozaj tak nebezpečný?

Saturday, 18. 06. 2016 - 08:36, Ľuboš Kašický   

Je okruh v Baku naozaj tak nebezpečný?

Po prvých voľných tréningoch máme základné referencie o novom okruhu v kalendári F1.

Až do piatkových voľných tréningov piloti poznali trať iba zo simulátorov. V dopoludňajšom prvom tréningu si preto okruh skôr oťukávali a overovali brzdné body. Na najdlhšej rovinke v kalendári F1 (viacej ako 2 km) dosahovali maximálky až na úrovni 340-350 km/h, čo sú rýchlosti, ktoré sa dosahujú na Monze, či na starom Hockenheime. Jazdiť takto rýchlo medzi úzkymi bariérami a bez výbehových zón je však doslova šialenstvo a budeme sa všetci modliť, aby sa nič vážne nestalo.

p6-1.jpg

Pochopiteľne, že najviac frfľal Lewis Hamilton, ktorému sa za to Button trochu posmieval. „Všetci vieme, že budú stále piloti, ktorí nebudú spokojní nikdy," pokračuje člen GPDA Button. „Cieľová rovinka je hrboľatá a pre vibrácie je zle vidieť do prvej zákruty, no aj keď je to ťažké, je to súčasť pretekanie."

p14.jpg

V zásade sa s novou traťou všetci vysporiadali, no aj tak sa nevyhla kritike. Za veľmi nebezpečný označujú viacerí piloti hlavne nájazd do depa, ktorý by sa podľa nich mal rozšíriť. Riskantných miest vymenovali viacej, no za najvyzývavejšiu zákrut považujú číslo 14. Tam sa musí ísť na hrane a z toho môže vzísť chyba, akej sa dopustil v prvom tréningu Grosjean, ktorý svojou haváriou vyvesil červenú vlajku na viacej ako desať minút.

p13.jpg

Nielen Grosjean mal však problémy s hľadaním limitov. Viacerí piloti však skončili len so šmykom, či sa vtesnali do minimálnych výbehov. Tréningy tak už neboli prerušené a každý sa snažil zajazdiť čo najviac kôl.

p4-1.jpg

Najrýchlejšie sa s novými podmienkami vysporiadali v tíme Mercedes, ktorému dlhá rovinka sedí a obaja piloti zajazdili najrýchlejšie časy v oboch voľných tréningoch. Prekvapivo sa s traťou pasovali vo Ferrari, keď Vettel aj Raikkonen zaostali o viacej, ako dve sekundy za najlepšími časmi. Podobne na tom boli v RedBulle, keď boli len o niečo málo rýchlejší.

p5-1.jpg

Na prvých piatich miestach sa teda v piatok objavili monoposty s motormi Mercedes v poradí Hamilton, Rosberg, Perez, Bottas, Hulkenberg. Zmení sa niečo na tom po sobotňajšom treťom voľnom tréningu? Kvalifikácia následne štartuje o 15.00 nášho času.

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri