Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kedy príde Capito do McLaren?

Thursday, 16. 06. 2016 - 07:09, Ľuboš Kašický   

Kedy príde Capito do McLaren?

V januári McLaren prekvapivo oznámil, že nový šéfom tímu sa stane Jost Capito. Šéf VW motorsportu však stále pôsobí vo WRC. Prečo?

Pred odchodom na Sardíniu, kde sa jazdila šiesta súťaž MS rely, sa šéf majstrovského tímu Volkswagen zastavil na chvíľu vo Wokingu, centrále McLarenu, kde by mal ešte tento rok nastúpiť. To neušlo pozornosti britských kolegov, ktorý zisťovali ako to s jeho príchodom do F1 vyzerá.

vw-20160417-8616.jpg

Pôvodne Capito odhadoval, že v McLarene by mohol byť už pred májovou GP Španielska. Nestalo sa. Podmienkou prestupu totiž je, že Capito môže VW opustiť, keď nájdu primeranú náhradu. 57-ročný Nemec to teraz upresnil, keď doplnil, že z rely odíde, keď bude isté, že VW získa aj tohtoročný titul (štvrtý v rade).

vw-20160306-6407.jpg

„Na mojom príchode do McLarenu sa nič nemení," potvrdil Jost Capito. „Šampionát sa pre nás vyvíja dobre a predpokladám, že okolo augustovej rely Nemecka by sme mohli mať jasno ohľadom môjho nástupcu. Respektíve by VW mohol byť v šampionáte už v stave, keď by nemal prísť o tohtoročný titul."

vw-20160305-6017.jpg

V súvislostí s odchodom Capita treba povedať, že v novej sezóne 2017 prichádzajú do platnosti nové pravidlá aj vo WRC a s nimi sa vracia aj mimoriadne silný Citroen, ktorý si už brúsi zuby na titul s Meekom. Práve preto je rozhodovanie o nástupcovi Capita pre VW mimoriadne dôležitá vec.

vw-20151207-0670.jpg

Od svojho návratu do MS rely v roku 2013 vyhral VW motorsport 37 súťaží zo 45 štartov a udržať si túto výkonnosť nebude vôbec ľahké. Od sezóny 2017 sa očakáva, že bude ešte tesnejšia ako tá súčasná, keď už posledné tri rely VW nevyhral. Kto teda bude nástupcom Josta Capita? Nastúpi Nemec do McLarenu naozaj v septembri (keď bude oslavovať 58 narodeniny)? Počkajme si.

vw-20160419-8727.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri