Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

25 pole pre Nica Rosberga

Saturday, 18. 06. 2016 - 16:52, Ľuboš Kašický   

25 pole pre Nica Rosberga

Lewis Hamilton havaroval v samom závere kvalifikácie a bude štartovať z desiateho miesta!

Novým traťovým rekordom pokrstil Nico Rosberg premiérovú trať v Baku, keď časom 1:42,758s vyjazdil svoju 25 pole position v kráľovskej disciplíne a do úzkych uličiek hlavného mesta Azerbajdžanu zajtra vyštartuje ako prvý. O dramatický záverečný súboj o pole nás pripravil Lewis Hamilton, ktorý približne tri minúty pred koncom kvalifikácie škrtol v 11.zákrute pravým predným kolesom o bariéru a zlomil záves. To znamenalo, že do zajtrajších pretekov vyštartuje až z desiateho miesta a poskytol tak Rosbergovi šancu upevniť si priebežné vedenie v šampionáte.

qa.jpg

Po Hamiltonovom incidente bola kvalifikácie na krátko prerušené a dve minúty pred jej koncom sa na trať vyrútili všetci z prvej desiatky okrem dvojice mercedesov. Hamilton bol nepojazdný a Rosberg veril, že jeho čas už nikto neohrozí. A mal pravdu Jediný, kto dokázal zlepšiť svoje postavenie na štarte bol Daniel Ricciardo, ktorý nakoniec skončil s tretím najlepším časom.

qc.jpg

Prekvapivo na druhom mieste skončil Mexičan Sergio Perez, ktorý zaostal o 0,7s za Rosbergom (ostaní strácali viacej, ako sekundu). Perez však po havárii v dopoludňajšom tréningu musel meniť prevodovku a to ho stálo päť miest na štarte, kde bude až siedmy. V prvom rade bude teda stáť Rosberg s Ricciardom a za nimi obidva monoposty Ferrari.

qb.jpg

Dlhá rovinka ukázala, kto má najsilnejší motor, keď na časy Mercedesov naozaj nikto nestačil. Okrem havárie Hamiltona sa však kvalifikácia prebehla príliš opatrne a žiadne mimoriadne udalosti sme už nevideli.

qd.jpg

Zajtrajšie preteky štartujú o 15.00 nášho času, keď v Baku bude už o dve hodiny viacej a v závere budú budovy vrhať na trať dlhé tiene, ktoré môžu byť pri prechode zo svetla dosť nepríjemné. Počasie by malo byť ideálne a tak sa môžeme tešiť, ako sa Hamilton bude predierať dopredu a ako sa Rosberg vysporiada s oboma pilotmi Ferrari a Ricciardom na redbulle.


Výsledky kvalifikácie GP Európy 2016 (Baku):
1. Rosberg (mercedes), 2. Perez (force india-mercedes), 3. Ricciardo (redbull-TAG heuer), 4. Vettel (ferrari), 5. Raikkonen (ferrari), 6. Massa (williams-mercedes), 7. Kvyat (toro rosso-ferrari), 8. Bottas (williams-mercedes), 9. Verstappen (redbull-TAG heuer), 10. Hamilton (mercedes),...

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri