Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Je čas oslavovať! ŠKODA potvrdila rely tituly majstrov sveta

Monday, 29. 10. 2018 - 14:18, Ľuboš Kašický   

Je čas oslavovať! ŠKODA potvrdila rely tituly majstrov sveta

Továrenský tím ŠKODA MOTORSPORT absolvoval v Španielsku posledné dôležité preteky tejto sezóny. Triumfálny rok 2018 zavŕšila ŠKODA FABIA R5 dvojitým víťazstvom, keď v kategórii WRC2 Kalle Rovanpera zvíťazil a za ním skončil Jan Kopecký, ktorý týmto len potvrdil už istý titul majstra sveta.


Presne v deň stého výročia vzniku Československa pridal továrenský tím ŠKODA MOTORSPORT už štvrtý dabl v tejto sezóne majstrovstiev sveta a potvrdil zisk oboch titulov, tak tímového, ako aj jazdeckého. Novým majstrom sveta v kategórii WRC2 sa stala posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler, ktorá doteraz za celú sezónu neskončila ani raz horšia, ako prvá. Jej prvú porážku jej pripravila až teraz perspektívna juniorská posádka z Fínska, Kalle Rovanpera a Jonne Halttunen. Fíni sa zásluhou druhého víťazstva v sezóne posunuli na priebežnú tretiu priečku absolútneho poradia WRC2, kde majú pred záverečným podnikom v Austrálii dvadsaťbodový náskok a nádej, že prvé tri priečky odsadia tri továrenské posádky ŠKODY MOTORSPORT!

skoda01-5.jpg

„Je to pre mňa veľmi špeciálny deň," priznal s dojatím čerstvý majster sveta v rely WRC2, Jan Kopecký. „Naša krajina dnes oslavuje sto rokov od svojho vzniku a my sa radujeme z titulu majstrov sveta v kategórii WRC2. Je to skvelé ukončenie sezóny!"

skoda02-2.jpg

Španielska súťaž bola predposledným podnikom tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta v rely a posledným podnikom, na ktorom štartoval továrenský tím ŠKODA MOTORSPORT. V okolí Barcelony sa jazdí prvá etapa na šotoline a zvyšné dve na asfalte. Prechod tentoraz sťažilo aj počasie, keď v noci pršalo a podmienky boli veľmi zradné. Mladá krv Rovanperu zariskovala a vytvorila si pred skúseným Kopeckým dôležitý náskok, ktorý po zvyšok súťaže kontrolovala. Kopecký s Dreslerom síce znova predviedli fantastický finiš, no náskok bol už príliš veľký a Rovanpera s Halttunenom tesne zvíťazili. Znamenalo to síce prvú porážku Kopeckého v tejto sezóne, no aj druhé miesto je výborný výsledok a potvrdenie titulu. Zvlášť, ak sa v Španielsku stretla v tejto triede mimoriadne silná zostava vrátane debutujúceho VW Polo R5 s legendárnym Petterom Solbergom.

skoda-jan1.jpg

„Je čas oslavovať! Kalle a Jan predviedli skvelú prácu. Prežili sme najúspešnejší rok v histórii tímu ŠKODA MOTORSPORT a celý tím si teraz zaslúži ocenenie," radoval sa aj šéf továrenského tímu, Michal Hrabánek.

Konečné poradie katalánskej rely (WRC 2):
1. Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), ŠKODA FABIA R5, 3:20.47,6 h
2. Kopecký/Dresler (CZE/CZE), ŠKODA FABIA R5, +8,5 s
3. P. Solberg/Engan (NOR/NOR), Volkswagen Polo GTI R5, +1.36,6 min
4. Kajetanovicz/Szczepaniak (POL/POL), Ford Fiesta R5, +1.59,6 min
5. Solans/Marti (ESP/ESP), Ford Fiesta R5, +2.59,3 min
...

standings-esp18.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri