Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb ďalej sníva dakarský sen

Wednesday, 31. 10. 2018 - 14:41, Ľuboš Kašický   

Loeb ďalej sníva dakarský sen

Po víťazstve v Španielsku dnes prišla správa, že Seb Loeb bude v nasledujúcom ročníku dakarskej rely štartovať ako súkromník.

 

44-ročný Francúz dnes oznámil že s podporou Red Bullu bude štartovať aj v nasledujúcom ročníku dakarského dobrodružstva, ktoré štartuje 6.januára 2019 v Peru. Ambasador PSA Group bude štartovať teraz v súkromnom tíme PH Sport.

ap-1xc25481d1w11-seb.jpg

Sebatien Loeb už v dakarskej rely štartoval trikrát, keď v roku 2016 skončil deviaty, v roku 2017 druhý a v tomto roku preteky nedokončil. 41.ročník bude mať teraz desať etáp a približne päť tisíc kilometrov na konci ktorých sa Seb Loeb chce stať prvým víťazom jazdiacom za súkromný tím od čias, kedy sa to naposledy v roku 2000 podarilo Jean-Louis Schlesserovi na jeho vlastnej bugine.

ap-1uctv8tad2111-loeb.jpg

„Štartovať na Dakare v súkromnom tíme bude pre mňa výzva. Bude to oveľa ťažšie. Som však pripravený dokázať to," vraví najúspešnejší rely pretekár všetkých čias. „Štartovať v nasledujúcom ročníku som sa rozhodol na poslednú chvíľu. Asi trochu zaostávam v príprave za ostatnými, no nezabudol som, čo som sa naučil za posledné tri roky. Som však stále rovnako motivovaný a túžim po víťazstve. Dakar je veľké dobrodružstvo na ktoré sa teším a užijem si ho."

ap-1q8hbrnws1w11-loeb.jpg

Loeb s Elenom budú štartovať na súkromnom Peugeote 3008DKR. Ročník 2019 sa prvýkrát v histórii tejto súťaže pôjde na území jednej krajiny a až 2000 km sa bude jazdiť po cestách. Približne 70% trasy sa potom pôjde v dunách, kde Peugeot 3008DKR už ukázal svoje kvality.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri