Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Jazdci Peugeotu sa vracajú k Ypres Rally

Friday, 01. 07. 2011 - 16:22, Katarína Ďurecová   

Jazdci Peugeotu sa vracajú k Ypres Rally

Peugeot vstupoval do Geko Ypres Rally s veľkými cieľmi, nakoniec ich však mohlo tešiť jedine druhé miesto Bryana Bouffiera. Na bodovaných pozíciách okrem neho skončil už len Guy Wilks, ktorý ale iste myslel na viac.

„Úprimne, tento výsledok je to najlepšie v čo som mohol dúfať, možno je ešte lepší ako to, v čo som mohol dúfať", hodnotí piate podujatie tohtoročného kalendára IRC Bryan Bouffier a pokračuje: „Freddy bol na domácej pôde neporaziteľný, takže skončiť hneď za ním je takmer ako víťazstvo! Trate na belgickom vidieku sú veľmi náročné, najmä keď prší. Priľnavosť bola malá, neustále sa menila, takže bolo ľahké prekvapivo vyletieť z trate. V každej rally rozhoduje i element šťastia, takže som len proste išiel tak rýchlo, ako dokážem bez toho, aby som nejako nadmerne riskoval", hodnotí svoje počínanie na Ypres Rally Bouffier, ktorého jeho druhé miesto vynieslo i na druhé miesto v celkovom hodnotení IRC, kde má 67 bodov a stráca len 3 body na lídra celkového poradia Freddyho Loixa.

František Dušek;img-2540-1-1.jpg

Bryan Bouffier sa na druhé miesto dostal i vďaka smole ďalšieho jazdca Peugeotu Guya Wilksa, ktorý druhé miesto okupoval pred ním. „Na začiatku RS10 som pocítil náraz na vnútornej strane počas prejazdu jednou ľavotočivou zákrutou. Bol to defekt a tak som zastavil a vymenil ľavé predné koleso. Zhruba za ďalších 10 kilometrov v mojej predná pravá pneumatika stratila všetok vzduch, neviem prečo. Zrejme som trafil niečo bez toho, aby som si to všimol. Musel som teda zastaviť a opäť meniť koleso", opisuje Wilks situáciu, kvôli ktorej sa prepadol z druhého miesta až na desiate.

Wilks potom ale ešte dokázal zabojovať a sériou veľmi kvalitných časov sa nakoniec prebojoval na konečné piate miesto, z ktorého ale moc nadšený nebol a právom - mal na viac: „Nie je to výsledok, v aký som dúfal. Na to, aby som ostal v boji o titul rozhodne potrebujem absolvovať ďalšie podujatia bez problémov", komentuje Wilks, ktorý je momentálne v celkovom hodnotení IRC šiesty so stratou 25-tich bodov na lídra Loixa.

I Pieter Tsjoen si počínal na svojej domácej Ypres Rally veľmi dobre, až do svojej veľmi zvláštnej „havárie" bol celkovo tretí: „Medzi dvoma rýchlostnými skúškami som zastavil, aby som skontroloval tlak v pneumatikách. Keď som odchádzal do časovej kontroly, tak som ale zabudol na to, že som zaparkoval moju 207 hneď za malým stĺpikom. Nevidel som ho a keď som sa pohol dopredu, tak som doňho narazil. Nebol to žiadny silný náraz, ale stačilo to na to, aby to poškodilo hadicu s vodou a bolo to! Na to, aby som to opravil, som nemal dostatok znalostí", hovorí Pieter Tsjoen, ktorý ešte pred rally na poslednú chvíľu menil spolujazdca - Eddyho Chevialera, ktorý sa zranil na Rally Acropolis nahradila Lara Vanneste.

Luboš Kubele;tsjoen20.jpg

Z ôsmich Peugeotov 207 S2000 teda cieľ videli len tri. Okrem Bryana Bouffiera a Guya Wilksa sa tam dostala ešte i prvá dáma belgickej rally Melissa Debackere, ktorá skončila celkovo 13-ta. Asi najväčšia nádej Peugeotu Thierry Neuville havaroval hneď na prvej RS, v druhej RS skončila ďalšia nádej Peugeotu - Bruno Magalhaes, ktorý mal technické problémy s motorom. Dominique Bruyneel skončil po RS9, Luca Betti neobvykle havaroval v oblasti medzi koncom skúšky a časovou kontrolou na RS11. Peugeot tak po Geko Ypres Rally v celkovom poradí značiek stráca na vedúcu Škodu 24 bodov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri