Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jankov vŕšok je Ančíkovou srdcovkou

Wednesday, 31. 07. 2019 - 14:44, Ľuboš Kašický   

Jankov vŕšok je Ančíkovou srdcovkou

Čas po Dobšinej využil tím LAMA RACING na krátku prípravu na ďalší podnik MSR PAV 2019, ktorý sa jazdí tento víkend na Jankovom vŕšku neďaleko Bánoviec nad Bebravou.

 

Ôsmy podnik Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu sa po roku vracia znova na krásny, no mimoriadne náročný Jankov vŕšok, ktorého zradnosť zakúsili už viacerí pretekármi. Medzi nich sa radí aj František Ančík, ktorý tu v roku 2008 ťažko havaroval na Seate Ibiza. „V druhom „vracáku“ mi prestali fungovať brzdy a nasledoval náraz v rýchlosti asi v 120 km/h,“ vybavuje si nepríjemnú spomienku pilot jazdiaci vo farbách LAMA RACING tímu. „Druhýkrát som sa narodil. Vtedy sme ešte nemali HANS a zlomil som si druhý krčný stavec. Nejaký čas som potom chodil zoskrutkovaný.“ Napriek tejto nepeknej udalosti si však Fero trať na Jankovom vŕšku celkom obľúbil. „Pokojne môžem povedať, že je to moja srdcovka. Je to krásna trať, ktorá má vlastne dve pasáže. Spodná je poriadne točitá a technická, no vyššie sa to viac rozbaľuje a naberá sa rýchlosť. Veľmi rád si tam chodím zajazdiť a užívam si to,“ vraví Ančík, ktorý bude aj teraz štartovať so svojim BMW E36 v Triede E1 nad 2000 cc. V priebežnom poradí MSR PAV 2019 si v Skupine E1 drží pekné tretie miesto a v dvojkolkách zvádza krásny súboj s Jarom Dubózcim o majstrovský titul.

Tibor Szabosi;c30i1149-19.jpg

Druhým autom, ktoré LAMA RACING nasadzuje do pretekov na Jankovom vŕšku, je ŠKODA FELICIA Mareka Húsku, ktorý jazdí v Triede E1 do 1400 cc. „Ja na rozdiel od Fera túto trať vôbec nepoznám. Vlani som sa bol pozrieť na štarte a počul som, že je to veľmi šmykľavá trať. Zvlášť na mokrej trati si treba dávať pozor,“ vraví Marek Húska. „Bude to pre mňa ďalšia výzva a verím, že si pekne zajazdíme. Predpovede sa azda budú mýliť a pršať nebude.“ Marek si drží priebežne prvé miesto v triede a pred záverom sezóny si už vybudoval pekný náskok. „Trochu sme doladili veci na aute a dúfam, že nám to vydrží a potešíme našich kamarátov, fanúšikov aj partnerov pekným výsledkom.“ Pre dubnický tím je to takmer domáce podujatie, keďže je približne iba 25 km od Dubnice nad Váhom. Aj preto Marek Húska s Ferom Ančíkom veria v peknú podporu fanúšikov. Šéf tímu, Braňo Mičko, sa ešte nejaký čas bude zotavovať zo zranenia a preto ani teraz ho na trati neuvidíme.

Tibor Szabosi;c30i9220-20.jpg

Ako vo väčšine slovenských podujatí MSR PAV, aj na Jankovom vŕšku sa bude súťažiť v dvoch samostatne bodovaných dňoch. Začína sa v sobotu ráno u ôsmej prvou tréningovou jazdou. Po nej vzápätí pokračuje druhý tréning a popoludní sú potom na programe dve súťažné jazdy. Rovnaký program čaká na pretekárov aj v nedeľu 4.augusta.

lamapartneri-v2019-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri