Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Jaime Alguersuari ďalším testovacím jazdcom Pirelli

Friday, 30. 03. 2012 - 15:02, Eva Rihová   

Jaime Alguersuari ďalším testovacím jazdcom Pirelli

Ešte v minulej sezóne jazdec stajne Toro Rosso, dnes už v službách talianskeho výrobcu pneumatík Pirelli. Jaime Alguersuari podpísal zmluvu s Pirelli ako testovací jazdec, bude tak sekundovať Lucasovi di Grassimu, ktorý rovnako ešte nedávno jazdil v kráľovne motoršportu, F1. Pirelli bude mať dvoch stálych jazdcov poprvýkrát.

13471.jpg

Ako sme už spomenuli, charizmatický Španiel jazdil ešte v minulom ročníku za tím Toro Rosso, pričom očakával, že zotrvá v juniorke tímu Red Bull aj tento rok. Nestalo sa a Toro Rosso prišlo s celkom novou dvojicou nádejných pilotov.

Pirelli bude pri svojom testovacom programe využívať monopostu Renault R30 z roku 2012. Plánovaný program pozostáva zo štyroch testov, a to na trati v Jereze, Spa, v Monze a Barcelone, pričom hlavným cieľom bude určenie škály zmesí pre sezónu 2013. " Som vskutku veľmi šťastný za túto príležitosť " , boli prvé reakcie Alguersuariho, ktorý mimochodom prijal ponuku britskej spoločnosti BBC sadnúť v tomto ročníku do komentátorského kresla.

13848.jpg

" Pred týždňom som oslávil svoje 22. narodeniny a Pirelli mi teraz dalo ten najlepší darček. Neviem sa dočkať, kedy začnem s týmoto dôležitou a náročnou prácou vývoja pneumatík pre budúcnosť. Veľmi sa na to teším. Mám veľkú túžbu posadiť sa späť za volant monopostu Formuly 1 a vrátiť sa späť do súťaženia, a tak je to pre mňa skvelá šanca."

11872.jpg

"Myslím, že si zaslúžim miesto v F1, to je to čo hľadám. V tejto chvíli som v BBC, čo je dobré, pretože ma to drží v F1 a ponúka mi to aj ďalší pohľad, ale mojím cieľom je byť znova tu a pretekať a ukázať, čo dokážem. Minulý rok som dokázal, že som talentovaným jazdcom, spravil som maximum s autom, ktoré som mal k dispozícii. Neviem, či sa mi do F1 podarí vrátiť, no mám dva a pol-ročné skúsenosti, viem ako chovajú autá a som tu aby som využil každú možnosť, ktorú dostanem."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri