Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Italian Baja 2011: Dva týždne do štartu

Sunday, 06. 03. 2011 - 14:38, Michal Kostka   

Italian Baja 2011: Dva týždne do štartu

Zároveň s tým ako sa čas zostávajúci do štartu osemnástej Italian Baja kráti, pribúda stále viac mien potvrdených štartujúcich. Dvojčlennú zostavu by mal do Talianska vyslať tím X-Raid. Už známeho Leonida Novického doplní dakarský rekordér Stéphane Peterhansel. Francúzska legenda na Apeninskom polostrove ešte chuť víťazstva neokúsila, zmeniť to môže tento rok. O tom, že nepôjde o jednoduchú úlohu svedčí zoznam jeho súperov.

Michal Kostka;

V prvom rade je to tímový kolega Leonid Novickij. Obaja piloti tímu X-Raid odštartujú s BMW X3 CC, nové Mini pripravujú na Abu Dhabi Desert Challenge. Smelo sa im môže postaviť ďalší ruský jazdec, dvojnásobný víťaz z rokov 2007 a 2009, Boris Gadašin. Blízko k triumfu bol aj v roku 2008, v dramatickom súboji s Nasserom Al-Attiyom mu na prvú priečku chýbalo len 33 sekúnd. Saudskoarabský jazdec Yazeed Al-Rajhi aktuálne ohlásil svoj program v seriáli IRC, ešte pred tým by sa mal objaviť na Italian Baja s belgickým Nissanom Navara Overdrive.

Michal Kostka;

Ak ešte zostaneme pri kandidátoch do prvej desiatky treba určite spomenúť dve posádky z českého tímu Offroadsport.cz. Po viac než ročnej pauze vynútenej zranením chrbta sa na súťažné trate vracia Miroslav Zapletal. Do Talianska privezie novú evolúciu Hummeru H3, so starším bračekom sa predstaví minuloročný víťaz Zóny Strednej Európy FIA Zdeněk Pořízek. Bez šancí by nemali byť ani vlani tretí Károly Fazekas, Piotr Beaupre s nedávno kúpeným BMW X5 CC či Matthias Kahle so špeciálom SAM Mercedes 35 CC. A ako sa hovorí, to najlepšie na koniec. Po dlhých deviatich rokoch sa do Talianska vracia sám Monsieur Buggy Jean-Louis Schlesser. Ako inak, so svojou modrou buggy.

Michal Kostka;

O česť domácich budú bojovať aj Lorenzo Codecà (Suzuki Grand Vitara) a Giovanni Manfrinato (Renault Megane Proto). Kým druhý menovaný bol pred rokom najlepším Talianom, celkovo bol siedmy, Codecà sa za posledné dva roky nedostal ďalej ako na trať prológu. Imre Varga a Zoli Garamvölgyi sú z našich končín známe tváre, aj oni mieria do Pordenone. Do kategórie zaujímavých môžeme zaradiť nové prírastky z Nemecka a Poľska. Západného suseda bude reprezentovať dvojica špeciálov na báze Mercedesu GE s názvom Lensson CC, v kokpite jedného z nich budú sedieť čerství nemeckí off-road šampióni Frank a Stephan Stensky. Slovania zas po zrušení marockého sústredenia do boja vysielajú atraktívne Porsche Cayenne v triede T2, tiež v dvoch kusoch.

Michal Kostka;

Návrat na miesto činu
Nicola Dutto má na vlaňajšiu Italian Baju trpké spomienky. Hneď v úvodnej rýchlostnej skúške mal ťažký pád, následkom ktorého zostali jeho nohy nehybné. Od nešťastného okamihu uplynul rok a Dutto je pripravený vrátiť sa. V súťažne kariére pokračuje na štyroch kolesách, podobne ako jeho rovnakým osudom stíhaný americký kolega Chris Blais, si za súťažné náčinie zvolil obľúbenú side-by-side buggy Polaris Razor. Italian Baja bude jeho prvým súťažným štartom, nasledovať budú klasiky Baja Aragon Espana a Portalegre 500, k tomu má v pláne pár domácich podujatí. Vysneným cieľom jeho prípravy je štart na náročnej Baja 1000 v Mexiku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri